Сьогодні: Пт, 29-03-2024    00:10:50
Житомир » Новини » Суспільство » 2022 » Февраль » 23 » 17:20:04 оновлено: 17:20:39

Інформаційна війна: СБУ попереджає українців про фейки в соцмережах

23-02-2022, 17:20:39 462 Коментарі 0 Читать на русском

Інформаційна війна: СБУ попереджає українців про фейки в соцмережах
У мережі масово розповсюджують повідомлення про нібито наказ про евакуацію лікарень у західні регіони країни та мобілізацію студентів. Служба безпеки України заявила, що це фейки і частина інформаційної війни проти України.
 

"Сьогодні вітчизняний інформаційний простір стикнувся з новою хвилею фейків та "вкидів". З’явилися масові повідомлення про нібито наказ Міністерства охорони здоров’я щодо евакуації лікарень у Києві, вивезення людей та обладнання у західні регіони нашої країни. Поширюється і аналогічний "наказ" Міністерства освіти й науки, де серед іншого представлена неправда про мобілізацію студентів", – інформує СБУ.


Також, за інформацією спецслужби, розповсюджується дезінформація про українських військових, які нібито отримали СМС від росіян із "порадою" покинути зону ООС.
 

"Перелік "вкидів" можна продовжувати. Всі ці повідомлення – не просто фейк, а частина продуманої інформаційної війни проти України. Кіберфахівці СБУ системно відслідковують інформаційне поле, фіксують фейки і вживають заходів, аби оперативно нейтралізовувати шкідливу діяльність проросійських пропагандистів, ботоферм та притягнути зловмисників до відповідальності", – додали в СБУ.


Українців закликають користуватися лише перевіреною інформацією із офіційних джерел та не поширювати чутки.

"Завдання агресора – посіяти паніку, наше – зберігати спокій та не піддаватися на будь-які провокації", – резюмували в Службі безпеки України.

Тегі: інформаційна війна, фейки, СБУ
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: