Сьогодні: Чт, 28-03-2024    12:27:36
Житомир » Новини » Житомирська область » 2022 » Февраль » 23 » 17:40:58 оновлено: 17:40:55

Надзвичайний стан: які обмеження діятимуть у Житомирській області

23-02-2022, 17:40:55 1724 Коментарі 0 Читать на русском

Надзвичайний стан: які обмеження діятимуть у Житомирській області
23 лютого РНБО прийняло рішення про введення надзвичайного стану на території України. На Житомирщині, в першу чергу, посилять контроль на дорогах та моніторинг ситуації у прикордонних районах.

Про це сьогодні на пресконференції заявив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

«Згідно з законодавством України Верховна Рада прийме рішення про введення надзвичайного стану протягом 48 годин. Ми очікуємо на це рішення сьогодні, 23 лютого», – зазначив Віталій Бунечко.

Відповідно до Закону України про правовий режим надзвичайного стану, починають діяти наступні положення:
 
  • на територіях областей починають діяти оперативні штаби під головуванням голів ОДА/КМДА. Склад оперативного штабу – представники обласних силових та військових структур, керівництво органів державної влади, мери міст та керівництво органів місцевого самоврядування;
  • встановлюється посилений контроль в’їздів та виїздів із території міст;
  • може обмежуватися рух транспортних засобів та їх огляд;
  • встановлюється заборона проведення масових заходів та мітингів.

Комендантську годину не вводитимуть допоки не буде прийняте відповідне рішення.

Віталій Бунечко зазначив, що відсьогодні кожного ранку о 10:00 будуть проводитися брифінги Оперативного штабу, під час яких громадськість буде поінформована про всі наступні кроки та рішення.
 

Фото: Житомирська ОДА


Також голова Житомирської ОДА звернувся до жителів Житомирщини із закликом не панікувати та дотримуватися всіх інструкцій, охоронних заходів та, за умови запровадження, обмежень.

«Рішення про запровадження надзвичайного стану на території України ухвалено задля того, аби дати більше можливостей спеціальним службам, Міністерству внутрішніх справ, конкретним адміністраціям на місцях для створення та посилення інструментів реагування на загрози», – додав Віталій Бунечко.

Як повідомляв «Журнал Житомира», Державна прикордонна служба запроваджує додаткові режимні обмеження у прикордонних районах, зокрема на півночі Житомирської області.

Тегі: Житомирська область, надзвичайний стан
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: