Сьогодні: Пт, 19-04-2024    23:34:52
Житомир » Новини » Кримінал » 2008 » Июль » 3 » 15:02:46

Житомирська міліція знищує незаконні посіви маку. ФОТО

03-07-2008, 15:02:46 2185 Коментарі 1 Читать на русском

Житомирська міліція знищує незаконні посіви маку. ФОТО
- Ой Боже, хлопчики, та я ж не знала. Я ж не хотіла… Я ж посіяла так, що ніхто не побачив… - Так привітала працівників міліції 55-річна жителька одного з сіл Попільнянського району.

Як повідомила Алла Ващенко, на її присадибній ділянці дільничні інспектори виявили понад 1040 рослин снодійного маку. Все небезпечне зілля було вилучено, однак, пенсіонерці доведеться відповідати за його вирощування.

На території області тривають оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою «Мак-2008», направлені на виявлення та знищення незаконних посівів снодійного маку та конопель. Щодня працівники міліції у ході профілактичних рейдів знищують цілі плантації красивих, але водночас таких небезпечних рослин.

Під час рейдів міліціонерам доводиться оглядати чималі польові простори Житомирщини. Лише упродовж одного дня, проведеного у Попільнянському районі разом з правоохоронцями, ми подолали чималу відстань у пошуках небезпечних посівів та побачили на власні очі, до яких хитрощів вдаються люди, намагаючись замаскувати мак.

В одному з домогосподарств, мешканка м. Києва, що має у селі дачну ділянку, вирішила окрім різноманітної сортової городин, посіяти на родючих чорноземах ще й маку. Аби приховати подалі від чужих очей, запланувала довкола ділянки живу огорожу з плетючих огірків. Однак, великі головки біло-голубих квітів працівники міліції помітили ще здалеку. У даному випадку господарки не виявилось вдома, а тому заходити до подвір’я міліціонери не стали. Лише у сусідів поцікавились, коли жінка буває на дачі.

Наступною знахідкою стало виявлення посіву маку поміж кукурудзи на полі. Помітити здалеку таку ділянку практично неможливо, однак, дільничні відразу вирізнили її з поміж інших. Мак врівень ще молодої кукурудзи саме розпочав цвітіння. Встановити власника незаконного посіву допомогли люди, що неподалік працювали. Літня жінка пояснює, що вирощувала, як колись її батьки, для пирогів. Про те, що не можна цього роботи знає, однак, сподівалась, що ніхто не дізнається.

Загалом, як стверджує начальник відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВС Сергій Дзюбенко, за час проведення профілактичних заходів працівниками міліції знищено 56 незаконних посівів снодійного маку, на яких росло близько 30 тисяч рослин. Особливістю такого виду злочину є те, що вирощуванням займаються, як правило, доволі літні люди.

Законодавством України передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність за такі дії. Покарання у вигляді накладення штрафу, сума якого залежить від кількості вирощених рослин, проте, якщо їх на ділянці буде понад 500, то господар може потрапити до в’язниці. То ж чи вартий стакан маку, що можна без проблем придбати у магазині, цілком ймовірних моральних та матеріальних затрат?








НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 1
1 Katyxa   • 15:47:17, 03-07-2008 [Материал]

Вот так, поела пирогов.
avatar

Інші новини Житомир: