Сьогодні: Сб, 20-04-2024    05:00:22
Житомир » Новини » Політика » 2008 » Июль » 21 » 11:39:03

Бесіда Ангели Меркель з Віктором Януковичем не відбудеться

21-07-2008, 11:39:03 2001 Коментарі 0 Читать на русском

Бесіда Ангели Меркель з Віктором Януковичем не відбудеться
Канцлер Німеччини Ангела Меркель під час сьогоднішнього візиту до Києва проведе переговори з Віктором Ющенком і Юлією Тимошенко, але не зможе зустрітися з лідером опозиції Віктором Януковічем. Про це повідомив журналістів напередодні поїздки офіційний представник федерального уряду Ульріх Вільхельм, передає РІА "Новини".
 
"Грунтовні переговори з обома політиками складають головну частину одноденного візиту (А.Меркель). Передбачалася також бесіда з лідером опозиції Януковічем, але вона не відбудеться, оскільки не вдалося погодити розклад з паном Януковічем", - сказав він.
 
У іншому програма візиту розділу федерального уряду буде, по словах У.Вильхельма, дуже насиченою.
 
"Головними темами всіх переговорів будуть двосторонні відносини, а також економічні питання, включаючи енергетику, внутрішньополітичний розвиток України і зближення країни з ЄС і НАТО", - відзначив У.Вильхельм.
 
Крім політичних переговорів програма візиту передбачає короткі відвідини канцлером німецької євангельсько-лютеранської общини Святої Катаріни і бесіду з місцевими духовними особами.
 
Як підкреслив У.Вильхельм, двосторонні відносини з Україною "розвивалися останнім часом успішно і по широкому спектру".
 
У числі найбільших напрямів співпраці, що динамічно розвиваються, він назвав Германо-Українську торгівлю, нагадавши, що Німеччина є одним з найбільших інвесторів України.
 
"Численні контакти між нашими країнами відбуваються не тільки на політичному рівні, але і на рівні цивільних суспільств. Узяти хоч би третій "День України" в німецькому бундестазі 16 червня цього року, засідання економічної робочої групи високого рівня або заплановані в Україні восени поточного року німецькі культурні тиждні", - сказав офіційний представник федерального уряду.
 
У.Вильхельм відзначив, що між 30 німецькими і українськими містами існують партнерські відносини.
 
Попередня зустріч канцлера Німеччини і Президента України відбулася в рамках саміту НАТО в Бухаресті на початку квітня, а з Ю.Тимошенко голова федерального уряду бачився не так давно - на червневому саміті Європейської народної партії в Брюсселі.
 
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: