Сьогодні: Чт, 28-03-2024    15:27:40
Житомир » Новини » Суспільство » 2008 » Июнь » 25 » 22:31:36

Як в житомирських супермаркетах дурять покупців

25-06-2008, 22:31:36 1783 Коментарі 0 Читать на русском

Як в житомирських супермаркетах дурять покупців
Такого я ще не бачив. Купила дочка огірків в одному з житомирських маркетів на вулиці Вітрука. Не даю назви тільки тому, що чек не зберігся. І ось через два дні внутрішність цих огірків пожовтіла і стала загнивати, а шкірка – осередково посвітлішала.

Брехати не буду – лежали вони не в холодильнику. Але щоб так зіпсувалися за два дні  – такого не було ніколи, пише Артем Фляжников, головний редактор житомирської газети "20 хвилин".

Перша думка – нітрати. Відвожу продукт у ветсанлабораторію на привокзальному ринку. Приємно здивувала оперативність, з якою її завідуючий Володимир Мотижін став з'ясовувати причину дивного виду овочів. Він їх відвіз в міськСЕС і попросив зробити перевірку.

- У цих огірках перевищення кількості змісту нітратів не виявлено, - сказала лікар-лаборант Алла Коваленко. – Зовнішній їх вигляд міг змінитися в результаті неправильного зберігання.

Ясно. Нітратів – ні. Термін зберігання порушений – не заперечую. Але ж раніше, полежавши два дні, огірки могли тільки зів"янути, але вже ніяк не загнити.

Тут цікавим мені здалася думка одного з фахівців, що прохав не називати його прізвища – боїмося, як в радянські часи. Ось, дожили.

- Ваша продукція з розряду огірків, які залежалися і втратили зовнішній лиск. Їх продавці (у магазині і на ринку) замочують у воді. Виграють від цього удвічі: огірки знову набувають «свіжого» вигляду і, одночасно, істотно додають у вазі. Правда, після цього термін їх зберігання значно обмежений – як у вашому випадку.

От так. Дурять нашого брата. І захисту – ніякого. Одна порада – завжди зберігайте чеки.
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: