Сьогодні: Чт, 28-03-2024    12:12:55
Житомир » Новини » Культура » 2008 » Июль » 18 » 13:08:01

Ющенко повів на Говерлу тисячу чоловік і поніс житомирську землю

18-07-2008, 13:08:01 1874 Коментарі 0 Читать на русском

Ющенко повів на Говерлу тисячу чоловік і поніс житомирську землю

Президент України Віктор Ющенко в івано-франківській області почав сходження на вищу вершину українських Карпат Говерлу. Окрім нього на вершину піднімаються ще тисяча учасників.

Як повідомляється на офіційному сайті Президента, сходження на вершину почалося в 9:00 з двох боків: Івано-франківської і Закарпатської областей. Голова держави піднімається на Говерлу з боку Закарпаття.
 
Спільно на вершину піднімаються майже тисяча учасників, які йдуть з державними прапорами. У сходженні також беруть участь голови облдержадміністрацій (делегації з 27 регіонів до 20 чоловік кожна), народні депутати, міністри, деякі лідери політичних партій.
 
Як анонсувалося, Президент на Говерлі відкриє скульптурну композицію Тризуб, заввишки майже три метри, і мармурову стелу вагою 700 кг, в яку будуть закладені капсули із землею зі всіх регіонів України, узяту з місць "перемог українського духу і зброї".
 
Також на Говерлі під звуки гімну України Голова держави підніме Державний прапор України розміром 6 на 4 метри, який виготовили в Луганську з противологої тканини.
Потім державні символи, які матимуть статус пам'ятників державного значення, освятять священики.

Як відомо, Віктор Ющенко традиційно щорічно здійснює сходження на карпатські гори. На його рахунку вже понад 35 сходжень.
 
Нагадаємо, вчора прес-секретар Президента заявила, що Ющенко знаходиться в прекрасній фізичній формі, і наполягає на тому, що його сходження на Говерлу відбудеться за любої погоди.
Висота Говерли 2061 м. Сходження на неї займає близько 5-6 годин.
 
Бердичівська земля на Говерлі
 
На початку липня в Бердичеві (Житомирська обл.) відбулася цікава подія. Мер міста В.Мазур зі своїми помічниками приїхав на територію фортеці Босих Кармелітів з... лопатою. Там Василем Костянтиновичем в спеціальну ємність була зібрана і поміщена невелика кількість бердичівської землі.
Згодом ця місткість була передана президентові України Віктору Ющенку, для підняття її на найвищу точку нашої країни – гору Говерлу
 
Як повідомили, з найвідоміших і святіших місць України збираються жмені землі, які будуть залишені на вершине Карпат при черговому сходженні президентаЮщенка.
 
Представляти Житомирську область випала честь саме землі з території міста Бердичева, пише "Діловий Бердичів"
 


Image
 
Image
 
Image
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: