Сьогодні: Вт, 16-04-2024    19:38:23
Житомир » Новини » Політика » 2008 » Июль » 18 » 12:12:20

Жебрівський прогнозує гіперінфляцію 22% і банкрутство Пенсійного фонду

18-07-2008, 12:12:20 2019 Коментарі 0 Читать на русском

Жебрівський прогнозує гіперінфляцію 22% і банкрутство Пенсійного фонду

Депутат від НУНС і члена бюджетного комітету Ради Павло Жебрівський прогнозує банкрутство Пенсійного фонду у випадку, якщо зміни до державного бюджету не будуть прийняті до вересня.

Про це Жебрівський сказав на прес-конференції в Житомирі.

Він пояснив, що обіцяне підвищення пенсій з 1 липня Кабмін планує не за рахунок бюджету, а за рахунок засобів Пенсійного фонду (додаткові надходження до Пенсійного фонду), яких вистачить тільки на 1,5 місяця.
 
Жебрівський сказав, що пенсії повинні були б збільшитися з березня, коли Кабмін обіцяв подати зміни до бюджету, але цього не відбулося.
 
"Зараз підвищуються пенсії і викручуються руки Міністерству фінансів з єдиною надією, що знайдуться голоси за бюджет. Якщо у вересні зміни до бюджету не будуть прийняті, Юлія Володимирівна збанкротить Пенсійний фонд. Це гра на межі фолу, на догоду своїм амбіціям: Пенсійний фонд через півтора місяці отримає дефолт, та зате картинка - супер", - вважає Жебрівський.
 
Крім того, депутат Верховної Ради, Павло Жебрівський прогнозує інфляцію 20-22% до кінця року.

«Те, що пропонує прем'єр-міністр – перенесення ухвалення тарифної сітки на 1 вересня замість листопада, означає виділення 1,6 млрд. гривень дотації регіонам на зарплати бюджетникам, і додайте збільшення виплат по внесках на 1,4 мільярдів, підняття інших соціальних витрат з бюджету, то 30,4 мільярда, які планують перерозподілити, розподіляються так: 55% - на споживання, а 45%- на розвиток. Це, поза сумнівом, також розкручуватиме інфляцію. За моїми прогнозами, якщо такий розподіл відбудеться, то інфляція в Україні буде не 15,9% а 20-22%. Це істотний удар по економіці», - сказав Жебрівський.
Він також підкреслив, що «це вже не інфляція, а гіперінфляція».
 
Нагадаємо, Кабінет міністрів збільшив розмір мінімальної пенсії з 482 до 544 гривень з 1 липня.
11 липня Рада відправила законопроекти Кабміну і президента Віктора Ющенка про зміни в держбюджет-2008 на доопрацювання в бюджетний комітет, після того, як депутати відмовилися підтримати їх. Про це «Журналу Житомира» повідомляє УНІАН
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: