Сьогодні: Чт, 28-03-2024    18:45:10
Житомир » Новини » Культура » 2008 » Май » 28 » 14:59:53 оновлено: 15:00:16

Відбувся Кубок України з гри «Що? Де? Коли?»

28-05-2008, 15:00:16 2080 Коментарі 0 Читать на русском

Відбувся Кубок України з гри «Що? Де? Коли?»
24-25 травня 2008 року під Києвом у санаторному комплексі «Пуща-Озерна» відбувся Кубок України з гри «Що? Де? Коли?».

Як повідомили «Журналу Житомира» організатори турніру, змагання представляє собою спортивний варіант відомої та улюбленої для багатьох телегри «Що? Де? Коли?», трансляцію якої з лютого 2008 р. започатковано і на українському телебаченні.

Суть змагання полягає у наступному. Команда з 6 знавців протягом хвилини має дати відповідь на запитання, яких усього буде 90. Переможець став володарем Кубку України з гри «Що? Де? Коли?» сезону 2007-2008 років. Чотири тури (по 15 запитань у кожному) були відіграні у суботу, два – у неділю.

У турнірі взяли участь 41 краща команда, що представляють 19 областей України, міста Київ та Севастополь (усього 250 учасників). Серед гравців та гостей турніру – відомі зірки з України, Росії та Білорусі, зокрема Борис Бурда, Анатолій Вассерман, Леонід Климович, Сергій Віватенко. Також у Кубку братимуть участь практично всі українські гравці з телевізійних команд Арсена Малиновского, Володимира Ітигіна, Ольги Резницької, Фелікса Морозовського та Олександра Карачунського.

Cеред команд-учасниць було й два представника Житомира :
  • "Капітан Джек" Дмитра Васьковського (володар Кубку Житомира 2008)
  • "Комари Полісся" - Дениса Курінного
Вперше в історії українського руху знавців було організовано online-трансляцію турніру: будь-який користувач міг зайти на сайт iq.itop.net і випробувати свої сили, зігравши у режимі реального часу ті ж самі питання, що й кращі українські знавці. Після кожного запитання поточна турнірна таблиця Кубку оновлювалася, отже будь-хто міг слідкувати за перебігом подій на турнірі.

Сьогодні вже відомі переможці - це команда Харківського центру інтелектуальної творчості "От вінта!" - "От вінта - Брати по фазі".

Генеральні спонсори змагання - Інтернет-портал «ITOP.NET», організатори - Ліга українських клубів інтелектуальних ігор (ЛУК) та Київський міський клуб знавців (КМКЗ). Оргкомітет турніру представляють Президент ЛУК Сергій Кузенко, президент та віце-президент КМКЗ Галина Бабенко та Володимир Печерога.

НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: