Сьогодні: Сб, 20-04-2024    06:29:59
Житомир » Новини » Події » 2008 » Июль » 17 » 17:24:55

В Житомирі, ДАІ роз'яснила всі аспекти реєстрації мопедів і скутерів

17-07-2008, 17:24:55 2671 Коментарі 0 Читать на русском

В Житомирі, ДАІ роз'яснила всі аспекти реєстрації мопедів і скутерів
З початку року на території Житомирщини скоєно 633 дорожньо-транспортні пригоди, внаслідок яких загинула 131 людина та 769 отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості. До 12% дорожньо-транспортних пригод тим чи іншим чином причетні водії мопедів.

Такі дані повідомив «Журналу Житомира» заступник начальника УМВС України в Житомирській області Олександр Камінний на брифінгу, що відбувся 16 липня в обласному управлінні.

Одним із кроків до убезпечення дорожнього руху стали ініціативи управління, про введення на території Житомирської області реєстрації транспортних засобів (мопедів), об’єм двигуна яких не перевищує 50 кубічних сантиметрів, видачі талона про реєстрацію та картки водія.

Відсутність у водіїв мопедів елементарних знань Правил дорожнього руху є одним з визначальних негативних факторів. З 57 ДТП, скоєних за участі водіїв мопедів, у 29 випадках – це зіткнення з іншими транспортними засобами, у 13 – наїзд на транспортний засіб, що стоїть.

Основними причинами вчинення ДТП є керування водіями мопедів у стані алкогольного сп’яніння, порушення правил проїзду перехресть та порушення правил маневрування.



При звернені власника транспортного засобу у відділ ДАІ щодо реєстрації необхідно представити транспортний засіб та надати такі документи:
  • паспорт громадянина України;
  • документи, що підтверджують придбання ТЗ;
  • квитанції, що підтверджують оплату за номерний знак та реєстраційний талон.

Вартість послуг при реєстрації:
  • талон про реєстрацію – 15 грн.;
  • державний номерний знак – 43,62 грн.;
  • послуги ДАІ – 58,54 грн.
РАЗОМ: 117,16 грн.
У ДАІ формується заява на власника ТЗ і заноситься в комп’ютерну базу.


Інформація про порядок видачі картки водія ТЗ:

Керувати ТЗ дозволяється особам, які досягли 16-річного віку. Крім того, картка не видається особам, які мають посвідчення водія категорій «A,B,C,D,E», такі особи, у разі керування, повинні мати при собі зазначене посвідчення. Інші особи прослуховують курс лекцій з ПДР та після успішного складання тесту отримують картку. Оформлення та видача картки здійснюється безоплатно. Інформація про її видачу вноситься до комп’ютерної бази УДАІ.

Відповідно до чинного законодавства картка вилучається працівниками ДАІ у разі скоєння водіями ДТП, керування ТЗ у нетверезому стані та допущення більше трьох порушень ПДР упродовж календарного року, зафіксованих працівником ДАІ у картці.

ВЗГ УМВС України в Житомирській області




НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: