Сьогодні: Ср, 24-04-2024    19:37:18
Житомир » Новини » Кримінал » 2008 » Май » 30 » 13:51:51

В Житомирській області п"яні водії перевозили пасажирів

30-05-2008, 13:51:51 1999 Коментарі 0 Читать на русском

В Житомирській області п
У перші дні проведення операції «Автобус-2008» працівники Державтоінспекції Житомирщини відсторонили від керування транспортними засобами 3 водіїв, що здійснювали пасажирські перевезення у стані алкогольного сп’яніння.

Про це «Журналу Житомира» повідомила Алла Ващенко, ВЗГ УМВС.

Це далеко не поодинокі випадки чи єдині порушення виявлені державтоінспекторами у ході проведення названих заходів, що розпочалися на території Житомирської області з середини травня та триватимуть до середини червня.

За результатами уже проведених перевірок, під час яких оглянуто понад 1000 автобусів та мікроавтобусів, в тому числі близько 100 тих, що використовуються для перевезення дітей, майже кожен четвертий з них має ті чи інші технічні несправності.

У 47 випадках зафіксовано незаконне встановлення додаткових місць для сидіння, 11 транспортних засобів переобладнано для роботи на газовому паливі з порушенням діючих вимог. Також задокументовано 63 факти блокування водіями запасних виходів.

У результаті виявлених порушень заборонено експлуатацію 123 транспортних засобів з тимчасовим вилученням державних номерних знаків та притягненням водіїв до адміністративної відповідальності.
Крім того, під час нагляду за дорожнім рухом виявлено та попереджено близько 600 порушень Правил дорожнього руху водіями маршрутних транспортних засобів, серед яких 87 фактів перевищення встановленої швидкості руху, 14 випадків керування автобусами без посвідчення водія відповідної категорії, 10 – виїзду в рейс без проходження медичного огляду та ряд інших. Певно, перевізники не зовсім усвідомлюють рівень відповідальності за життя пасажирів. Можливо, притягнення до адміністративної відповідальності майже 700 осіб стане поштовхом до реальної оцінки ситуації: 45 керівників підприємств різних форм власності покарані за випуск технічно несправних транспортних засобів, 10 – за невиконання приписів ДАІ, 3 – за допуск до керування автобусами нетверезих водіїв.

Державтоінспекцією також ініційовано позбавлення відповідних ліцензій та дозволів на діяльність 5 перевізників, що не забезпечивши належний рівень обслуговування та безпеки пасажирів, ризикують їх життям та здоров’ям. Окрім того, за номером телефону довіри УДАІ УМВС 25-85-86 Ви, шановні пасажири, можете самі повідомити державний номер маршрутного транспортного засобу, водій якого своїми діями створив небезпечну ситуацію.

НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: