Сьогодні: Пт, 29-03-2024    15:19:25
Житомир » Новини » Культура » 2008 » Май » 22 » 11:27:59 оновлено: 20:40:18

Сергій Жадан, Сашко Ушкалов і Тарас Прохасько - їдуть в Житомир

22-05-2008, 20:40:18 2691 Коментарі 0 Читать на русском

Сергій Жадан, Сашко Ушкалов і Тарас Прохасько - їдуть в Житомир
26 травня у Житомирському прес-клубі журналісти спілкуватимуться з письменниками: Сергієм Жаданом, Сашком Ушкаловим і Тарасом Прохаськом. Після прес-конференції журналісти матимуть змогу відвідати саму акцію на підтримку української книжки у Житомирському державному університеті ім. Івана Франка.

На прес-конференції йтиметься про популяризацію читання сучасної української книжки. Митці поділяться аргументами щодо надавання переваги вітчизняному продукту, а не «голосування грошима» за Дар’ю Донцову, Ладу Лузіну, Оксану Робскі та їм подібним.

Тур обласними центрами супроводжується читаннями «найсвіжішої» сучасної поезії та прози у виконанні Жадана, Ушкалова та Прохаська. Організатором акції є ВГО «Громадський рух «Не будь байдужим!» (nbb.com.ua), відомий широкому загалу своїми культурно-мистецькими акціями на підтримку усього українського.

У рамках туру письменники вже побували у Кіровограді, Сумах та Черкасах.

Акція не є політичною і не представляє інтереси жодної партії чи корпорації.



Прес-конференція розпочнеться о 12.00
у приміщенні Житомирського прес-клубу за адресою:
м. Житомир, вул. Майдан Рад 12, праве крило, 2-ий п.
Запрошуємо всіх зацікавлених журналістів.


Довідка про письменників

Сергій Жадан.
Сергій – один з найвідоміших та найпрочитуваніших письменників сучасної України. Він пречудово розуміє рівень власної популярності. Проте на зіркову хворобу не скаржиться.

Довідка.
Сергій Жадан – поет, прозаїк, есеїст, перекладач, громадський діяч. Народився 23 липня 1974 року на Луганщині. Автор збірок поезії: «Цитатник», «Генерал Юда», «Пепсі», «the very very best poems, psychedelic stories of fighting and other bullshit» (вибрані поезії 1992-2000), «Балади про війну і відбудову», «Історія культури початку століття» та книг прози «Біґ Мак», «Біґ Мак 2», «Депеш Мод», «Гімн демократичної молоді», збірки «Капітал». Найновіша на сьогодні книга письменника – «Марадона».
Його твори перекладені на німецьку, англійську, польську, сербську, угорську, словенську, хорватську, литовську, білоруську, російську та вірменську мови. Організатор культурологічних та художніх акцій, рок-концертів, виставок, концертів класичної, духовної та нетрадиційної музики, вуличних акцій, видавничих проектів, фестивалів та ще багато чого.

Сашко Ушкалов.
Сашко – український письменник генерації-2000.

Довідка.
Народився 21 червня 1983 року в Харкові. Поет, драматург, прозаїк, авантюрний велосипедист-дальнобійник. Автор поезійної книжки «Перипатетикаблюз» (2000), збірки абсурдових п’єс «ESC» (2006) та чисельних публікацій у таких популярних виданнях, як «Молода Україна», «Четвер», «Кальміюс», «Березіль», «Дикое поле», «Книжник-review» тощо. Упорядник поезійних антологій «Сьоме око» (2003), «Харків forever» (2004), «10 ЄВРОпейців» (2004). Перекладач сучасної німецькомовної поезії та прози.
Найновіша на сьогодні книга письменника – crazynovel «БЖД».

Тарас Прохасько.
Тарас належить до тих небагатьох письменників, філософів буття, які намагаються йти шляхом Сковороди, живуть і пишуть відповідно до власних філософських принципів, прислухаючись до внутрішнього голосу.

Довідка.
Народився 16 травня 1968 р. у м. Івано-Франківськ. Закінчив біологічний факультет Львівського державного університету ім. І. Франка. Спочатку працював в Івано-Франківському інституті карпатського лісівництва, а згодом
— у рідному місті учителював, був барменом, сторожем, ведучим на радіо FМ «Вежа».
Член Асоціації українських письменників. Живе в Івано-Франківську.
Автор прозових книг: «Інші дні Анни», «FM-Галичина», «Непрості», «Лексикон», «З цього можна зробити кілька оповідань».
Твори Тараса Прохаська перекладені польською та англійською мовами й опубліковані як окремими виданнями, так і в престижних антологіях.
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: