Сьогодні: Сб, 20-04-2024    06:16:37
Житомир » Новини » Культура » 2008 » Июль » 23 » 14:31:48

Мадонна відвідає єврейські кладовища в Житомирі?

23-07-2008, 14:31:48 1819 Коментарі 0 Читать на русском

Мадонна відвідає єврейські кладовища в Житомирі?

Знаменита поп-зірка Мадонна має намір відвідати в серпні святині каббалістів в Україні. Днями священні місця в нашій країні таємно відвідав голлівудський актор і чоловік Демі Мур Ештон Катчер, який провів в Україні десять днів, зберігши статус інкогніто.

Як повідомив один з організаторів, що побажав не називати його ім'я, Катчер присвятив третину липня поїздкам по місцях, які вважаються священними для каббалістів. Послідовником саме цього учення є Катчер і його дружина, повідомляє газета Сьогодні.
 
Одним з пунктів паломництва Ештона Катчера в Україні стало селище Меджібош, розташоване між річками Південний Буг і Бужок недалеко від Хмельницького. Тут є три єврейські кладовища, на одному з яких похований Баал-шем-тов, який вважається відкривачем нового шляху в каббалі.
 
Газета відзначає, що у зірки Голлівуду не було ніяких особливих вимог до їжі - харчувався актор в придорожніх закладах і поводився досить скромно.
 
Перебуваючи в Україні, Катчера приємно здивувала власне невпізнання. Не дивлячись на те, що обличчя його відоме нашим громадянам по багатьом популярним фільмам - в англомовному бородатому чоловіку ні обслуговуючий персонал, ні випадкові перехожі, не визнали кінозірку.
 
Тепер же, до України очікується приїзд Мадонни, яка називає себе послом іудаїзму. За неофіційними даними, співачка відвідала минулого місяця Польщу, а вже в серпні має намір таємно приїхати до України.
 
Американська поп-діва італійського походження,  що живе зараз в Британії, вже багато років захоплюється стародавнім іудейським ученням Каббалой. Вона навіть узяла нове ім'я Естер. Завзяту послідовницю Каббали рідко можна побачити на людях без відмітного знаку цього учення - червоної стрічки на руці.
 
Подібну прикрасу носять Девід і Вікторія Бекхем, Елізабет Тейлор, Мік Джагер, Брітні Спірс, Наомі Кемпбелл. Найвідомішим вітчизняними каббалістом рахують Армена Джігарханяна. Щодо українських прихильників каббали даних немає, а ось місця каббалістічеського паломництва дійсно є: Умань, Житомир, Меджібош.
 

ДОВІДКА: Каббала (др.-евр., букв. переказ), містична течія в іудаїзмі; з'єднало пантеїстичні побудови неоплатонізма (вчення про еманацію і ін.) і ідеї гностицизму з іудейською традицією алегоричного тлумачення Біблії.

Остаточно каббала оформилася в 13 в. у Андалусії ("Зогар", або "Книга сяйва", на арамійській мові). Практична кабала (кабалістика) заснована на вірі в те, що за допомогою спеціальних ритуалів і молитов людина може активно втручатися в божественно-космічний процес.

НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: