Сьогодні: Пт, 29-03-2024    04:21:18
Житомир » Новини » Культура » 2008 » Июль » 14 » 10:14:08

Житомирська обласна бібліотека приймає 30 тис. відвідувачів щорічно

14-07-2008, 10:14:08 2271 Коментарі 0 Читать на русском

Житомирська обласна бібліотека приймає 30 тис. відвідувачів щорічно
З дня заснування Житомирської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олега Ольжича у квітні цього року минуло 142 роки. Це одна з найстаріших публічних бібліотек України.

З початку її виникнення тут налічувалося 2223 назви, в основному релігійно-богословського змісту. На даний момент бібліотека протягом року обслуговує понад 30 тисяч користувачів, яким видається  близько 780 тисяч примірників.

Зараз тут функціонують 15 відділів. До послуг відвідувачів читальні зали, спеціалізовані відділи, такі, як відділ абонемента, каталогів, комплектування і т.д.

В приміщенні проводиться багатогранна масова робота: літературні вечори, книжкові виставки, музичні вечори у літературно-музичній вітальні при відділі мистецтв, художні та фотовиставки. Крім основних своїх задач бібліотека щорічно готує і видає 20 – 25 літературно-бібліографічних матеріалів, наприклад, «Літопис Житомирщини», «Житомирщина на сторінках преси» та інші.

-  Мені досить часто доводиться відвідувати бібліотеку, - розповідає студентка Марина Любомирова, - Хочу сказати, що за останні роки значно покращилось обслуговування. Воно, по-перше, пришвидшилось, а ,по-друге, стало більш комп’ютеризованим.

Проте заклад не оминають і проблеми, пише Світлана Північна, газета "20 хвилин".

- Бібліотека шукає нові форми пропаганди книги, шляхи наближення її до читача, - зазначає директор бібліотеки Валерія Трохименко. – Але коштів на це виділяється недостатньо, доводиться самотужки вирішувати проблему.

Сьогодні обласна бібліотека – провідний просвітницький і культурний центр області і міста Житомира, найбільше сховище творів друку Житомирщини, де зберігається 800 тисяч періодичних видань, аудовізуальних і образотворчих матеріалів, карт, нот та інше.


ДОВІДКА: Щорічно місцева влада  виділяє із бюджету кошти на утримання бібліотеки. Зокрема,  у поточному році на  придбання літератури виділено 91 тисяча гривень, на періодичні видання – 267 тисяч, на ремонт – 120 тисяч, на придбання обладнання – 6 тисяч гривень. На наступний рік Житомирською обласною універсальною науковою бібліотекою ім. О.Ольжича передбачається отримати приблизно 707 тисяч гривень.

Відвідувачі сподіваються, що буде виділено більше коштів на придбання комп’ютерної техніки та поповнення книжкових фондів сучасною літературою.



смотрите также:

НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: