Сьогодні: Вт, 19-03-2024    10:04:29
Житомир » Новини » Економіка » 2008 » Сентябрь » 2 » 12:26:26

Монополіст «Житомиргаз» оштрафований за неправомірні дії до жителів Житомира

02-09-2008, 12:26:26 2836 Коментарі 0 Читать на русском

Монополіст «Житомиргаз» оштрафований за неправомірні дії до жителів Житомира
Монополіста ВАТ «Житомиргаз» оштрафовано за неправомірні дії до жителів м. Житомира. Про це повідомили "Бізнес Житомиру" в житомирському відділенні АМКУ.

Житомирське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало ВАТ «Житомиргаз» на 19 тис. грн. за зловживання монопольним становищем щодо безпідставного припинення газопостачання літньої кухні та неправомірного донарахування за 5 місяців плати за спожитий природний газ

Заявниця Пургіна Л.А. скаржилася на те, що працівниками Товариства було виявлено факт несправності лічильника газу в житловому будинку, про що було складено акт. Пізніше працівниками Товариства лічильник газу в житловому будинку Пургіної Л.А. було знято, про що складено акт про зняття лічильника для ремонту. В цьому акті вже вказано, що пломба Держстандарту не відповідає заводу – виготовлювачу. При знятті пошкодженого лічильника газу в будинку встановлено підмінний лічильник.

22.11.2007 за участю представників Товариства, Державного підприємства Житомирстандартметрологія” та в присутності представника Пургіної Л.А. була проведена експертиза пошкодженого лічильника газу. Згідно акту проведеної експертизи коробка відлікового пристрою та його кришка не пошкоджені, а пошкоджені регулювальні болти. Також зазначено, що пломба на відліковому пристрої та корпусі лічильника не відповідає заводу – виготовлювачу.

Комісією зроблено висновок, що лічильник є непридатним для подальшої експлуатації через те, що пломба не відповідає заводу – виготовлювачу (був доступ до лічильника). При цьому в акті експертизи не вказано, яким чином здійснювалось заниження показників лічильника.

Відповідно до результатів експертизи Товариством проведено донарахування плати Пургіній Л.А. за спожитий природний газ за 6 місяців, що відображено в квитанції за листопад 2007 року.

За інформацією Товариства борг Пургіної Л.А. станом на 01.05.2008 складає 9962,44 грн. Причиною утворення боргу у споживача є не оплата донарахованих коштів за послуги з газопостачання у листопаді 2007 року.

14.02.2008 Пургіній Л.А. було вручено лист – попередження про наявність заборгованості у розмірі 10155,29 грн. по особовому рахунку та припинення газопостачання у разі несплати за надані послуги у десятиденний термін.

Працівниками Товариства було проведено опломбування крану на газовому стояку пломбою ВАТ “Житомиргаз”, що привело до відключення газопостачання житлового будинку та літньої кухні Пургіної Л.А.

Згідно з актом причиною припинення газопостачання помешкання Пургіної Л.А. була заборгованість за спожитий природний газ.

Разом з тим, по особовому рахунку, відкритому на літню кухню, заборгованості у Пургіної Л.А. не має. За поясненням Товариства газопостачання літньої кухні було припинено помилково і 16.05.2008 поновлено.

Заявниця Напольна Т.М. звернулась до Товариства із заявкою щодо несправності газового лічильника, що зафіксовано в журналі реєстрації заявок. Цього ж дня працівниками Товариства лічильник газу було знято для ремонту, про що складено акт, в якому вказано, що пломби Товариства та Держстандарту не порушені, не працює відліковий механізм. Разом з тим, повірка (експертиза) лічильника газу Напольної Т.М. не проводилась.

Факт несправності лічильника газу засвідчено довідкою Державного підприємства “Житомирстандартметрологія” про непридатність засобу вимірювальної техніки.

Незважаючи на те, що експертиза лічильника газу проведена не була, тобто, не було в установленому порядку зафіксовано факти пошкодження лічильника чи пломб на ньому, порушення цілісності або пошкодження повірочного тавра, а також інших дій Напольної Т.М., які призводять до заниження показань лічильника газу, Товариством було донараховано Напольній Т.М. плату за газопостачання за 5 місяців у розмірі 1446,379 грн., що відображено в квитанції за березень 2008 року.

Такі дії Житомирське відділення визнало порушенням законодавства про захист економічної конкуренції та застосувало фінансові санкції до монополіста в м. Житомирі.

НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: