Сьогодні: Чт, 28-03-2024    10:35:33
Житомир » Новини » Армія » 2008 » Июль » 7 » 16:28:26

Приватний підприємець викупив Будинок офіцерів в Житомирі?

07-07-2008, 16:28:26 2188 Коментарі 0 Читать на русском

Приватний підприємець викупив Будинок офіцерів в Житомирі?

Ми всі стаємо свідками чергового військово-польового "хапка". Беруть всі: аеродроми, причали для бойових кораблів, військкомати, будинки офіцерів, медичні містечка.

"У Міністерстві оборони – повна вакханалія при обліку земель", – наголошувалося на колегії Генпрокуратури в квітні цього року. Але хто сів у в'язницю за цю вакханалію? Ніхто.
 
У сьогоднішній історії військово-польового "хапка" є і такий, не менш дивовижний, випадок. У Житомирі під контроль приватника перейшов Будинок офіцерів. Тому не виключено, що люди, які працюють в цій будівлі і що не здогадуються про закулісні комбінації з нерухомістю, можуть бути виставлені на вулицю.
 
У Будинку офіцерів проводить свої заходи військове командування, тут працюють (поки що) різні кружки художньої самодіяльності. Більш того, в цій будівлі розміщена приймальня командувача 8-м армійським корпусом.
 
Уявляю, як здивується командувач корпусом, коли одного разу побачить на дверях службового кабінету замок. І почує щось подібне: "Вибач, братан, твоя лавка закрита", пише в своїй авторській колонці Леонід Копач, Оглядач.
 
Ситуація, як в тій приказці: вийшов на палубу, а палуби немає. Щось подібне могло відбутися в Рівному, де теж був виставлений на продаж Будинок офіцерів. Замислювалася комбінація, аналогічна житомирській. Але перешкодила військова прокуратура – вона схопила комбінаторів за руку, порушила кримінальну справу.
 
А суть житомирської схеми полягала в тому, що на підставі фіктивних договорів на території Будинку офіцерів планувалося почати будівництво житла для військовослужбовців. Шляхом різних маніпуляцій армію відсунули від цієї справи, повернувши їй пайовий внесок. Потім на підставі судового рішення хитруни оформили право власності будинку офіцерів. Тільки нерухомість опинялася в приватних руках, як тут же перепродувалася. І міллліони – в кишені. На рівному місці.
 
Деякі служителі Феміди відверто підігруют комбінаторам. Про це говорили в Головному управлінні військових прокуратур. Мов, слухаючи справи про нерухомість, суди виносять рішення на користь махінаторів на підставі копій документів, не питаючи про оригінали.
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: