Сьогодні: Чт, 18-04-2024    15:44:04
Житомир » Новини » Культура » 2008 » Июль » 28 » 12:58:53

У Житомирському музеї Космонавтики виставлена унікальна колекція портретних ляльок

28-07-2008, 12:58:53 1962 Коментарі 0 Читать на русском

У Житомирському музеї Космонавтики виставлена унікальна колекція портретних ляльок

Лялька з'явилася в давнину, як предмет язичницького культу. Пізніше стала іграшкою для дитини. Граючись, дитина осягає цей світ. У грі з лялькою, дівчинка бере на себе роль мами. Як багато дорослих люблять дивитися лялькові спектаклі і мультфільми.

Житомирянин Сергій Соловйов зібрав колекцію ляльок відомих політиків, яких він створив сам, пише газета "20 хвилин".
 
У колекції майстра є Віктор Ющенко, Юлія Тимошенко, Віктор Янукович, Володимир Путін і ще "добрий десяток сильних світу цього". З 18 по 30 липня в житомирському Музеї Космонавтики можна буде подивитися роботи цього майстра - єдину у своєму роді колекцію портретних ляльок в Україні під назвою «Епоха лідерів».
- Це моя дебютна виставка, в ній більше двадцяти  ляльок відомих людей, які вплинули на хід історії, - розповідає Сергій Соловьев. – Ідея її створення з'явилася так. Я часто виставляв на загальний огляд своїх ляльок на п'ятачку, що на Михайлівській в Житомирі. Це були і лялька Папи Римського, і Леніна, і Сталіна.
 
-І ось дорослі їх розглядають, дізнаються, сміються. А ось діти – вони вже не знають, на кого схожа лялька, не дізнаються. І мені це стало так сумно це спостерігати. Тому що історія, яка б вона не була, чомусь нас учить і коли діти теж її повинні знати.
-Ось коли на виставку прийдуть батьки з дітьми, то дитина в першу чергу запитає: «А хто це?» Тато і мама зможуть розповісти, що це за чоловік. Адже завжди  лялька виховувала людей, тепер вона зможе познайомити і з історією.
 
За словами умільця, портретну ляльку він ліпить по фотографії. Потім запікає в звичайній духовці. Потім гримує, покриває лаком і одягає.
- Зазвичай коли щось ліплю, – говорить майстер, -  я вибираю не по важливості цього персонажа, не по положенню, яке він займає в політиці, а скоріше по харизмі.
 

фото: газета "20 хвилин"









НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: