Сьогодні: Пт, 19-04-2024    02:01:36
Житомир » Новини » Суспільство » 2008 » Июнь » 4 » 09:42:52

В Житомирі відкрито унікальний центр допомоги новорожденим «Колиска надії»

04-06-2008, 09:42:52 3687 Коментарі 0 Читать на русском

В Житомирі відкрито унікальний центр допомоги новорожденим «Колиска надії»

У Житомирі на базі обласного центру охорони здоров'я матері і дитини Фондом Віктора Пінчука відкритий унікальний перинатальний центр допомоги новонародженим з екстремально низькою масою тіла.

Як повідомив на відкритті центру заступник міністра охорони здоров'я Василь Лазорішинец, «частина устаткування, встановленого Фондом Віктора Пінчука в Житомирському центрі, унікальна і не має аналогів в Україні і СНД», передає УНІАН.
 
За його словами, відкриття цієї установи істотно вплине на розвиток неонатології в Україні, оскільки в державі, нарешті, з'явився перинатальний центр повного циклу, на базі якого впровадять новітні технології і устаткування для того, щоб виходжувати новонароджених з низькою масою тіла і проводитимуть навчання медиків з інших областей.
 
У свою чергу голова Фонда Пінчук повідомив, що на створення центру
«Колиски надії» в Житомирі Фонд виділив 1 млн. доларів. За його словами, для створення зразкового центру «Колиски надії», який став 14-м в Україні, Житомир вибраний невипадково, оскільки тут працюють одні з кращих неонатологів держави.
 
«За досягнення в тому, що виходжує дітей з екстремально низькою масою тіла при народженні і впровадження сучасних методів лікування працівник обласного центру охорони здоров'я, завідувач відділення інтенсивної терапії новонароджених Сергій Лапоног нагороджений премією «Лікар року», - підкреслив Пінчук. Лапоног виходив дитини з масою тіла 490 г, що є безпрецедентним випадком в українській медичній практиці.
У відкритті центру взяли участь медики, керівництво області, громадськість Житомира, а також батьки з народженими раніше в обласному центрі охорони здоров'я матері і дитини малюками, серед яких були і батьки врятованого Лапоногом малюка,  якому вже виповнилося рік і чотири місяці.
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: