Сьогодні: Сб, 20-04-2024    11:22:40
Житомир » Новини » Суспільство » 2008 » Июнь » 13 » 13:46:28

Під Житомиром відкрито містечко для єврейських дітей

13-06-2008, 13:46:28 2092 Коментарі 0 Читать на русском

Під Житомиром відкрито містечко для єврейських дітей

Єврейська община Житомирської області відкрила перше всеукраїнське містечко для дітей з неблагополучних єврейських сімей «Алюмім». Містечко розташоване під Житомиром в селі Зарічани на 12 га землі.

Як повідомив на його відкритті перший секретар Посольства Ізраїлю в Україні Фелікс Міндель, заклад побудований «на засоби американських та ізраїльських спонсорів», воно по-сучасному обладнане і розраховане на різних дітей, перш за все на дітей-сиріт.
 
«У містечку можуть жити і діти з неповних сімей, а також ті, чиї батьки позбавлені батьківських прав або не можуть дати дитині належну освіту. Вони вчитимуться в Житомирській приватній гімназії «Ор Авнер» і після її закінчення зможуть продовжити навчання у вузах за спонсорські кошти», - сказав Міндель.
 
Він також уточнив, що мешкання, живлення і навчання для жителів дитячого містечка буде безкоштовним. У містечко входять основний корпус для мешкання 72 дітей, медичний корпус, будинок для зарубіжних (переважно ізраїльських) викладачів, вихователів і гостей - родичів дітей. Містечко також має власну котельну з гарячим водопостачанням, трансформаторну підстанцію і очисні споруди. На споруду «Алюміма» було витрачене понад 2 млн. дол. Зараз в містечку проживає 32 дитина з неблагополучних єврейських сімей з різних регіонів України.
 
У відкритті містечка взяли участь також активісти єврейської общини області, представники обласної влади. Ініціювали відкриття «Алюміма» головний рабин Житомира і Північної і Західної України Шломо Вільгельм і журналісти.
Про це «Журналу Житомира» повідомляє УНІАН.
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: