Сьогодні: Пт, 19-04-2024    22:24:57
Житомир » Новини » Культура » 2008 » Июнь » 17 » 15:14:18

Житомирська хорова капела "Орея" потрапила в число кращих ансамблів світу

17-06-2008, 15:14:18 2372 Коментарі 0 Читать на русском

Житомирська хорова капела

Житомирська міська хорова капела "Орея" вперше потрапила в число 12 кращих професійних ансамблів світу. Таке рішення ухвалила Організація професійних менеджерів хорового співу "Поліфолія", яка існує на півночі Франції.

Нещодавно колектив отримав сьоме міжнародне гран-прі після вдалого виступу на міжнародному конкурсі хорового співу, який відбувся в місті Марібор (Словенія).
 
Житомирська хорова капела потрапила в п'ятірку кращих колективів, які співали у фіналі конкурсу. "Ми в ході конкурсу заспівали три найскладніші програми - стародавню слов'янську, вільну і авангардну. Артисти дуже втомилися, а відбір був настільки жорсткий, що нам важко було усвідомити навіть власний успіх", - відзначив Олександр Вацек.
 
Нині "Орея" дає добродійні концерти в Житомирі. Під час виступу в Семінарійном костьолі міста Житомира в залі знаходилися представники Корпусу миру. Одна з них, американка Ненсы Йотт, яка приїхала до Житомира з Філадельфії, відмітила: "Філадельфія - це край мистецтва, тому нас важко чимось здивувати. Проте я ще ніколи не чула такого прекрасного акапельного хору. Хотіла б, щоб мої співвітчизники також змогли це почути", - сказала Ненсі.
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: