Шоколадні вироби — незмінний лідер усіх рейтингів серед солодощів. Він перевершує своїх конкурентів як за смаковою цінністю, так і з продажу. Саме шоколад різних видів, форм та сортів найчастіше купують під Новий рік. Але навряд чи продукція масового виробництва годиться для гарного подарунка. Якщо вже купувати подарункові солодощі, то лише у магазині шоколаду.
Дарувати шоколадні вироби на Новий рік давно стало традицією. Кульки та коробки, прикрашені сніжинками, сніговиками та «дідами-морозами», ставлять під ялинку, а шоколадні горіхи та монети підвішують на її гілках. Цінність солодкого подарунка залежить від кількості та якості шоколадних солодощів. Купити багато цукерок не проблема, а ось із якістю все складніше.
Нічого іншого для створення справжнього шоколаду не потрібно. Виробник вводить добавки виключно заради своєї вигоди - вони здешевлюють товар, підвищують рентабельність, продовжують термін придатності.
Від складу та співвідношення інгредієнтів залежить смак та калорійність продукту. Виробники часто вдаються до фальсифікації - під виглядом дорогого товару пропонують менш цінний, а то й зовсім ерзац-версію.
На заводах замість натуральних какао-продуктів часто використовують дешеві аналоги. Уважно читайте інформацію на етикетках.
Який шоколад не варто купувати:
Щоб подарунковий шоколад приніс не лише смакову насолоду, а й естетичну, купуйте її у брендових магазинах або замовляйте авторські вироби у шоколатьє. Тут не прийнято заощаджувати на какао-бобах, оскільки репутація для таких закладів – запорука успішного бізнесу.