Сьогодні: Чт, 28-03-2024    20:48:43
Житомир » Новини » Культура » 2008 » Июнь » 2 » 00:25:10

Завершився Всеукраїнський фестиваль сучасної літератури "Просто так". ПІДСУМКИ

02-06-2008, 00:25:10 2460 Коментарі 0 Читать на русском

Завершився Всеукраїнський фестиваль сучасної літератури
16 - 17 травня у Коростені (Житомирська обл.) відбувся щорічний Всеукраїнський фестиваль сучасної української літератури "Просто так".

Здавалося б, у нинішній, такий непростий, зокрема, з економічної точки зору, час не до літературних фестивалів. Але коростенці твердо переконані: не відроджуючи духовність, ми ніколи не матимемо нормальної цивілізованої держави.

Приємо, що ідею фестивалю підтримали не лише жителі Коростеня, а й представники інших регіонів України. Назва заходу відображає його сутність. Це – не політичний, не комерційний захід. Він не ставить собі за мету пропагувати певні імена чи бренди. "Просто так" – фестиваль, який доводить: сучасна українська література не просто існує, а живе повноцінним життям, у якому є місце і для маститих «зубрів» від літератури, і для початківців.

Переможцями цьогорічного фестивалю стали літератори у таких номінаціях:
  • "Свіже повітря": Серебрякова Христина, Корж Олександр ,Скиба Роман (м. Київ), Ященко Володимир (м. Коростень)
  • Дитячі твори: Вознюк Світлана, Петрова Ганна, Безрукава Олександра (м. Коростень) та Гандзюк Богдан (м. Луцьк)
  • Гумор: 3 премія - Коваль Сергій (м. Чернівці), 2 премія - Ященко Володимир (м. Коростень), 1 премія - Сегеда Юрій (м. Вінниця)
  • Критика: 1 премія- Дроздовський Дмитро (м. Київ)
  • Твори для дітей: 3 премія - Остролуцька Антоніна (с. Вишеньки Київська обл.), 2-премія - Бондаренко Валентина (м. Київ), 1-премія Горовий Геннадій(м. Обухів, Київська обл.)
  • Поезія: 3 премія - Корж Олександр (м. Київ), 2- премії: Павленко Валентина (с. Кропивна, Вінницька обл.) та Коробчук Павло (м. Київ), 1 премія - Скиба Роман (м. Київ)
  • Проза: 3 премія - Лакіза Тетяна (м. Українка, Київська обл.), 2 премія - Бондаренко Сніжана (м. Кривий Ріг, Дніпропетровської обл.)
Володарем гран-прі, ноут-бука «Діа Вест» та премії стала прозаїк Олена Пашук з м. Луцька.

Преміями від виконкому Коростенської міської ради нагороджені Ященко Володимир (м. Коростень), Микитчук Тетяна (м. Коростень), Соломончук Григорій (м. Київ), Каленський Анатолій (м. Коростень), Бароніна Світлана (м. Коростень), а заохочувальні премії здобули: Серебрякова Христина (м. Київ), Стахівська Юлія (м. Київ), Гнида Петро (м. Львів), Диба Алла (м. Київ)
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: