Сьогодні: Чт, 28-03-2024    11:35:18
Житомир » Новини » Культура » 2008 » Июнь » 2 » 11:10:56

В Житомирі пройде фестиваль індійської культури

02-06-2008, 11:10:56 2063 Коментарі 0 Читать на русском

В Житомирі пройде фестиваль індійської культури
5-6 червня 2008 року, з метою популяризації ведичних традицій, в Житомирі пройде фестиваль індійської культури.

Про це «Журналу Житомира» повідомив керівник Житомирської обласної релігійної громади Свідомості Крішни О.Українець.

Планується що в рамках фестивалю індійської культури, в Житомирі відбудеться проходження колони учасників по вулиці Михайлівський з 18.00 до 18.30 год. Також на розі вулиць Лятошинського та Михайлівської, що біля фонтану у 18.30 розпочнеться святковий концерт.

ДОВІДКА: Міжнародне Товариство Свідомості Крішни (МТСК) (англ. International Society for Krishna Consciousness (ISKCON)) або просто Рух Харе Крішна. Засновано в 1966 році в Нью-Йорку А.Ч. Бгактіведанта Свамі Прабгупадою. Хоча дехто вважає Товариство новим релігійним рухом, то насправді ядро його філософії базується на прадавніх текстах, таких як Бгаґавад-Ґіта й Шрімад-Бгаґаватам. Відмінні риси й культура руху прийшли із традиції гаудія ваїшнавізму (бенгальського вішнуїзму), яка мала прихильників в Індії ще з кінця XV століття.

МТСК було організовано для поширення практики бгакті-йоги (йога відданості); мається на увазі що відданий (бгакта) направляє всі свої думки й дії на задоволення Верховного Господа, Крішни.

Центри Товариства Свідомості Крішни існують у всіх європейських країнах, включно з Україною.

В Україні за державною статистикою налічується 37 релігійних громад Товариства Свідомості Крішни.

Гуманітарна місія "Харе Крішна - їжа життя" провадить в Україні потужну гуманітарну діяльність, яка є всесвітньою акцією з безкоштовного розповсюдження прасаду (освяченої їжі). Це єдина у світі міжнародна благодійна організація з роздачі вегетаріанської їжі.
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: