Сьогодні: Пт, 19-04-2024    00:16:34
Житомир » Новини » Кримінал » 2008 » Июнь » 18 » 11:06:05

У Житомирі, завідувачка аптеки зберігала 190 ампул наркотичного препарату

18-06-2008, 11:06:05 1910 Коментарі 0 Читать на русском

У Житомирі, завідувачка аптеки зберігала 190 ампул наркотичного препарату

- Я б стріляла цих «тварюк» в білих халатах! Публічно - обурено сказала 43-річна Ганна Іванівна, у якої син помер від передозування наркотиків.

Такою була реакція жінки на інформацію про співучасть працівників аптек в незаконному розповсюдженні наркотичних засобів. Особливо – трамадола.

У нашій країні, якщо знати скільки, де і коли «підмазати», можна вирішити будь-яке питання. Навіть легалізувати наркобізнес – не проблема. Ось і така наркотична речовина як «Трамадол»  за допомогою чиновників був легалізований і допущений до продажу в аптеках, пише житомирська газета "20 хвилин".
 
Справа пішла, попит ріс на очах. Тому вже тільки за п'ять місяців цього року фармацевтичними підприємствами України було випущено 80 млн. доз трамадола, що значно перевищувало квоту в 26 мільйонів. І наші «доблесні» контролюючі органи цього якось «не відмітили». Не кажучи вже про те, що невідомо, скільки його було випущено нелегально.
Тільки 4 червня наш уряд схаменувся і своїм рішенням відніс трамадол до наркотичних речовин. Це значно активізувало роботу міліції:
- Починаючи з 12-го червня, як і у всій Україні, на території Житомирщини проводиться спецоперація по протидії подальшого виготовлення і реалізації «Трамадола», а також виявленню каналів попадання його в нелегальний обіг, - повідомив начальник відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВД  області Сергій Дзюбенко. – Майже чотири тисячі доз цієї наркотичної речовини враховано і передано на зберігання. 500 доз вилучено з незаконного обігу.
 
Вже є і інші результати. Так, 14-го червня в Житомирі міліцією встановлений факт зберігання 190 ампул препарату завідувачки однієї з аптек. Ще 120 ампул вилучено в Червоноармійському районі. З початку проведення спецоперації збуджено дев'ять кримінальних справ.
 
Бентежить лише те, що це крапля в морі в порівнянні з десятками мільйонів випущених доз «Трамадола». І чому не прийнято ніяких заходів по відношенню до тих, хто випускав його понад квоти? Та і взагалі – хто допустив його до вільного продажу?
Не почувши відповідей на ці питання, ми маємо право задати ще одне: так це боротьба з наркобізнесом чи чергова її іммітація?

 
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: