Сьогодні: Пт, 29-03-2024    11:25:49
Житомир » Новини » Суспільство » 2008 » Июль » 7 » 16:31:50

Житомирські молодята незадоволені новими умовами Рагсу

07-07-2008, 16:31:50 2000 Коментарі 0 Читать на русском

Житомирські молодята незадоволені новими умовами Рагсу
На минулому засіданні сесії Житомирської міськради, депутати порушили перед міським головою питання щодо проблем житомирян, які вирішили укласти шлюб.

Як відомо, з приміщення по вулиці Велика Бердичівська, 61/18 РАГС (точніше його частина) переїхав у приміщення на площі Соборній, 1, де розташовано суд.

Проте, обрядова служба продовжує перебувати по вулиці Велика Бердичівська. Тому, молодятам доводиться вдаватись до справжніх мандрів аби залагодити всі питання, пов’язані з укладенням шлюбу. Мається на увазі офіційне документальне оформлення стосунків та урочиста церемонія знаменної події.

Нагадаємо, що «переїзд» РАГСу до будинку правосуддя відбувся ще на початку травня. А ще двома місяцями раніше, у березні, міська влада представити план побудови нового приміщення для реєстрації шлюбів так, як будівля по Бердичівський перебуває в аварійному стані. Ремонтні роботи коштуватимуть дорого: реконструкція має розпочатись з укріплення фундаменту. А фінансувати ремонт має міський бюджет тому, що будівля перебуває в комунальній власності. Ускладнюється проведення ремонту тим, що споруда є пам’ятником архітектури, передає ZhitomirNews.

Коментуючи події депутат Житомирської міської ради, Андрій Виноградський сказав:

«Мотивація дій юстиції достеменно не відома. Ситуація вийшла з під контролю Житомирської міської влади та депутатів міської ради. Тому, на вимогу депутатів під кінець сесії у розділі «Різне» заслухали пояснення працівників відділу юстиції щодо обставин перенесення РАГСу до будинку правосуддя на площі Соборній та проблем, пов’язаних з оформленням всіх документів при укладенні шлюбу.

За результатами розгляду питання було прийнято рішення звернутись до обласного управління юстиції щодо забезпечення усунення всіх незручностей для житомирян та зробити так, щоб житомиряни мали можливість здійснити офіційну та урочисту частини в одному місці. Насьогодні його згодились підписати всі депутати міськради та міський голова. Якщо питання не вирішиться, то, можливо, відповідне звернення буде адресовано і до Мін’юсту.

Для житомирян ставати на весільний рушник та фотографуватись на згадку вже стало доброю традицією саме на Бердичівській. Та й взагалі, це не тільки не зручно, а й негарно, що з одних дверей виходять засуджені за скоєння злочину, а з інших – молоді пари, які щойно побрались».


НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: