Сьогодні: Ср, 24-04-2024    10:42:02
Житомир » Новини » Економіка » 2008 » Июль » 15 » 20:12:16

Житомирский АМКУ оштрафовал госуправление окружающей среды

15-07-2008, 20:12:16 1819 Коментарі 0 Читать на русском

Житомирский АМКУ оштрафовал госуправление окружающей среды
Житомирське відділення АМКУ оштрафувало Державне управління навколишнього середовища на 5500 грн. за зловживання монопольним становищем. Про це «Журналу Житомира» повідомила Перфільєва Юлія, прес-служба АМКУ.

Управління прийняло наказ від 12.01.2005 № 7, яким затвердило без відповідного економічного обґрунтування диференційовані в залежності від обсягів і складності робіт розміри плати за надання Державним управлінням охорони навколишнього природного середовища в Житомирській області послуг екологічного характеру:
  • - надання консультацій з питань підготовки документів з питань вивезення та ввезення продукції, що може містити озоноруйнуючі речовини, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню, а також виготовлення та реалізація озоноруйнуючих речовин (відповідно до вартості контракту);
  • - надання консультацій з питань підготовки документів для одержання дозволів на виробництво, зберігання, транспортування, використання, захоронення, знищення та утилізацію отруйних речовин, у т.ч. продуктів біотехнології та інших біологічних агентів;
  • - надання консультацій з питань розроблення природоохоронних програм підприємств (планів, заходів, режимів роботи і користування) та виконання робіт з проведення кількісної оцінки складу відходів.

Разом з тим, Управління укладало угоди з різними умовами із споживачами щодо надання платних послуг екологічного характеру, а саме виконання робіт з проведення кількісної оцінки складу відходів.

Управління визнало своє порушення, створивши робочу групу для підготовки розрахункових документів встановлення вартості послуг та робіт екологічного характеру (калькуляцій з відповідними розшифровками статей витрат).



Крім цього, Житомирське відділення АМКУ оштрафувало Комунальне автотранспортне підприємство 0628 (Житомир) на 9 тис. грн. за зловживання монопольним становищем.

Автотранспортне підприємство 0628 встановлювало в договорах зі споживачами послуг різні умови їх надання, невірно нарахувало плату споживачам за послуги з вивезення твердих побутових відходів.

На засіданні адміністративної колегії керівником підприємства Корубутом В.В. порушення визнано.
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: