Сьогодні: Чт, 28-03-2024    20:55:36
Житомир » Новини » Події » 2008 » Июль » 21 » 11:03:46

Скандал. У Житомирській області відбувся викид отрутохімікатів

21-07-2008, 11:03:46 2132 Коментарі 0 Читать на русском

Скандал. У Житомирській області відбувся викид отрутохімікатів

У Житомирській області викинуті з літака отрутохімікати зачепили будинки місцевих жителів. Отрутохімікати потрапили на приватні садиби селян, прокуратура порушила кримінальну справу.

Як повідомила «Журнал Житомира» прес-секретар прокуратури Житомирської області Тетяна Гоша, прокуратурою Ружінського району збуджена кримінальна справа за ознаками злочинів, передбачених частиною 1 ст. 239 (забруднення або псування земель) і частиною 1 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України про спричинення шкоди приватним садибам в селі Шпіченці Ружінського району Житомирської області.
 
За словами старшого помічника прокурора області Павла Захарченко, приватне сільськогосподарське підприємство обприснуло городи селян, обробляючи за допомогою літака отрутохімікатами посіви рапсу. В результаті розпорошені з літака отрутохімікати пошкодили городи і сади приватних садиб, створивши небезпеку для життя, здоров'я людей і навколишнього середовища.
 
Зараз проводиться досудове слідство і встановлюються розміри заподіяних збитків.
 
На питання, яка площа земельних ділянок забруднена, старший помічник прокурора відповів, що «забруднена велика територія приватних садиб селян району».

Раніше повідомлялося, що в Луганській області літак помилково полив гербіцидами село Зоріновка Меловського району. Після цього в населеному пункті зіпсувалися рослини, почала гинути худоба, а жителі скаржаться на головний біль і нудоту.
Про це «Журналу Житомира» повідомляє УНІАН.
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: