Сьогодні: Пт, 29-03-2024    11:55:52
Житомир » Новини » Культура » 2008 » Июль » 25 » 12:20:06

У Коростені відкрили пам'ятник княгині Ользі. ФОТО

25-07-2008, 12:20:06 3664 Коментарі 0 Читать на русском

У Коростені відкрили пам'ятник княгині Ользі. ФОТО

У Коростені Житомирської області урочисто відкритий пам'ятник Святій Рівноапостольній княгині Ользі. Монумент встановлений в природно-культурній зоні "Ольгина купальня" в парку ім. Н. Островського.

У торжествах з нагоди відкриття пам'ятника взяв участь голова Житомирської облдержадміністрації Юрій Забела. Він нагадав про роль княгині у процесі становлення української державності і введення на Русі християнства. "А Україні урочисто наголошується 1020-летие Хрещень Київської Русі, тоді як до введення цієї релігії на території нинішньої України безпосереднє відношення мала княгиня Ольга", – сказав голова облдержадміністрації.
 
За словами міського голови Коростеня Володимира Моськаленко, головна мета встановлення пам'ятника – "відтворення і увічнення історичної спадщини Коростеня".
 
У торжествах також взяли участь представники обласної і міської влади, близько двох тисяч жителів Коростеня, місцевого духівництва, передає УНІАН.
Пам'ятник виконаний у вигляді скульптури княгині Ольги, обличчя якої звернене до центру Коростеня, в лівій руці княгиня тримає лілію – символ царського благородства і чистоти. Висота монумента – близько трьох метрів, його авторами є місцеві скульптори Ігор і Вадим Зарічний.
 

 
Пам'ятник Святій Рівноапостольній княгині Ользі
Коростень, (Житомирська область) фото: zhitomir.info
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: