Сьогодні: Пт, 29-03-2024    16:25:48
Житомир » Новини » Політика » 2008 » Июль » 29 » 10:45:12

Україна передала Росії ноту протесту

29-07-2008, 10:45:12 1770 Коментарі 0 Читать на русском

Україна передала Росії ноту протесту

Міністерство закордонних справ України передало МЗС Російської Федерації ноту протесту у зв'язку з порушеннями українського законодавства при святкуванні Дня Військово-морського флоту РФ в Севастополі.

В понеділок в МЗС України відбулася зустріч в.о. першого заступника міністра закордонних справ України Юрія Костенко з радником-посланцем посольства Росії в Україні Всеволодом Лоскутовим, в ході якої йому була вручена нота протесту,
повідомляє прес-служба відомства.
 
Російській стороні виражена глибока стурбованість ігноруванням звернень МЗС України щодо неприпустимості, порушуючи відповідну ухвалу Кабінету міністрів України, проведення стрілянини і пересування військової техніки, під час святкування Дня Військово-морського Флоту Російської Федерації 27 липня в Севастополі.
 
Наголошувалося, що відповідно до ст. 6 Угоди між Україною і Російською Федерацією про статус і умови перебування Чорноморського флоту РФ на території України від 28 травня 1997 року, російська сторона прийняла на себе зобов'язання поважати суверенітет України і дотримувати її законодавство.
 
Російську сторону покликаний неухильно дотримуватися узятих на себе зобов'язань відповідно до міждержавних угод.
При цьому наголошувалося, що грубе порушення російською стороною законодавства України буде в майбутньому враховано українською стороною при оцінці намірів Чорноморського флоту Російської Федерації проводити подібні заходи на території нашої держави.

Нагадаємо, 27 липня несанкціонована артилерійська стрілянина і стрілянина з автоматичної зброї провели кораблі Чорноморського флоту Російської Федерації в Севастополі в ході святкування Дня Військово-морського флоту РФ. Про це «Журнал Житомира» повідомляє Кореспондент.
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: