Сьогодні: Сб, 20-04-2024    06:13:04
Житомир » Новини » Економіка » 2008 » Август » 1 » 16:37:59

Влада Житомира веде боротьбу з пробками на дорогах

01-08-2008, 16:37:59 1912 Коментарі 0 Читать на русском

Влада Житомира веде боротьбу з пробками на дорогах
Щодня у Житомирі гальмується рух транспорту на вулицях Перемоги, Київській та Домбровського в районі Сінного ринку.

Бо якщо в радянські часи у Житомирі було зареєстровано не більше 10 000 одиниць транспорту, то на сьогодні ця цифра як мінімум у сім разів більша, стверджує головний спеціаліст управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради Павло Антонюк.

Він і розповів нам, як міська влада бореться з автомобільними пробками, пише Анна Дмитрієва, газета "Новости по-житомирски".

Від вулиці Шелушкова по Гоголівській в напрямку Житнього ринку вже два місяці як введено односторонній рух транспорту та встановлено світлофор на перехресті вулиць Шелушкова і Гоголівської. Тепер приміський транспорт без жодних труднощів дістається до автостанції №2 м. Житомира, а покупці – до Житнього ринку.

У серпні цього року виконком Житомирської міської ради планує організувати односторонній рух і по вулиці Перемоги -  від Котовського до майдану Короленка. У зворотному напрямку автомобілі оминатимуть цю ділянку, рухаючись майданом Короленка до вулиці Якіра по Старовільській. Тролейбуси ж по Перемоги рухатимуться, як і раніше, в обох напрямках. «Нововведення уже погоджене з ДАІ, - говорить головний спеціаліст.

- Виставлені майже всі дорожні знаки і світлофори. На перехрестях вулиць Старовільської-Ольжича і Старовільської-Якіра чекають на включення два звукових світлофори. Вони допоможуть зорієнтуватися на перехрестях людям зі слабким зором, що мешкають на вул. 8 Березня».

Спільно з Житомирською облдержадміністрацією міськвиконком планує перенести і рух більшості приміських автобусів - з центральних вулиць Житомира на менш завантажені. Це стосується і вул. Домбровського в районі Сінного ринку. Адже, крім безперервного потоку приватних автомобілів, тут роблять зупинки маршрутні автобуси і неповороткі ЛАЗи.

З Київської вулиці вже перенесений рух 11-го маршрутного автобуса на Котовського. Незабаром по вул. Котовського пустять і 19-й маршрут. Аби розвантажити від транспорту головні вулиці нашого міста, міськвиконком розглядає питання введення одностороннього руху транспорту на вулицях Київській, Котовського та ряду інших вулиць Житомира, каже Павло Антонюк.

НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: