Сьогодні: Чт, 18-04-2024    21:31:46
Житомир » Новини » Спорт » 2008 » Август » 7 » 21:00:03

У Житомирі пройшов перший міжнародний Rope-jumping фестиваль. ФОТО

07-08-2008, 21:00:03 1982 Коментарі 0 Читать на русском

У Житомирі пройшов перший міжнародний Rope-jumping фестиваль. ФОТО
Що таке rope-jumping? В буквальному розумінні - обв'язався, попрощався – і лети з моста на всі чотири сторони. А по-серйозному - це популярний вид спорту для шанувальників справжнього екстриму – мотузяні стрибки з висотних об'єктів.

Три дні підряд з 1 по 3 серпня в Житомирі проходив "Первий міжнародний Rope jumping фестиваль".

Запросили пострибати з житомирського моста в парку Гагаріна всіх друзів-екстрімалів житомиряни з клубу «Ейфорія». А це було близько 70-ти чоловік  з Житомира, Києва, Запоріжжя, Гомеля, Вітебська, Мінська, Ростова і Москви.

Головною і обов'язковою умовою свята була наявність страховки і довідки медогляду для кожного учасника, ну а далі – суцільний політ фантазії. Бесбашневі хлопці і дівчата стрибали з моста і окремо, і дуетами, і при цьому всьому ще і виробляючи всілякі «па» в повітрі.

Спостерігати таке видовище було і цікаво, і трохи навіть страшно.  Ось бачиш як чоловік одягає спеціальне кріплення, із спокійним виразом обличчя стає по той бік поручнів моста, і не встигнеш озирнутися - тільки свист натягнутого мотузка, і він щасливий вже внизу, розмахує руками і сміється!

Щоб «зловити» житомирянина Дениса Колпакова, одного з головних учасників фестивалю, нам довелося чекати його після стрибка вже під мостом. Радісний і окрилений, небагато відсапавшись, хлопець розповів нам таке:

- Якщо пригадати відчуття після мого першого стрибка, то їх можна описати тільки одним словом – «психодел»! - розповідає хлопець, - А зараз, коли rope jumping-ом займаюся четвертий рік підряд, то можна сказати так. Перші десять стрибків – це дуже страшно і дуже сильні відчуття.  Наступних стрибків двадцять - чистої води розвага і задоволення. Ну а потім це вже починає приїдатися і хочеться вже щось технічне виконувати: з акробатикою поекспериментувати, нижче повиснути, ну в межах розумного звичайно ж.

Найцікавіший стрибок - коли з дружиною стрибали в обнімку тандемом: я був прив'язаний, а вона  - ні, просто тримав руками. У клубі «Ейфорія» окрім rope-jumpingа є ще і заняття парашутним спортом, скелелазіння, альпінізм і спелеологія. Організувати такий фестиваль збиралися давно, і говорять, що з цього року в Житомирі він проходитиме в перших числах серпня кожне літо. Чому саме в нашому місті? Житомирський пішохідний міст – на другому місці в Україні по висоті – 38 метрів, поступається тільки 58-метровому «колезі» з Каменец- Подольська.





















НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: