Сьогодні: Пт, 29-03-2024    13:54:31
Житомир » Новини » Армія » 2008 » Август » 11 » 11:30:18

Україна загрожує заблокувати повернення російських кораблів до Криму

11-08-2008, 11:30:18 2022 Коментарі 0 Читать на русском

Україна загрожує заблокувати повернення російських кораблів до Криму
Україна застерігає російську сторону від можливої участі кораблів Чорноморського флоту Російської Федерації в конфлікті навколо Південної Осетії, заявили в українському МЗС.

"З метою запобігання виникненню обставин, при яких Україна може бути втягнута в озброєний конфлікт і військові дії через участі в них військових формувань ЧФ РФ, який тимчасово базується на території України, українська сторона залишає за собою право згідно нормам міжнародного права і законодавства України заборонити повернення на територію України до вирішення конфлікту кораблів і суден, які можуть взяти участь у вищезгаданих діях", мовиться в заяві Міністерства закордонних справ України.
 
"Українська сторона також виражає стурбованість тим, що російська сторона зволікає з підготовкою і підписанням Угоди про участь ЧФ РФ, який дислокується на території України, в конфліктних ситуаціях", наголошується в заяві.
 
У українському МЗС відзначають, що згідно повідомленням російської сторони, кораблі ЧФ РФ прямують до Новоросійська. До складу цієї групи входять ракетний крейсер Москва, корабель Тямущий, малі протичовнові кораблі Муромец і Александровец, два ракетні катери, морський транспорт Генерал Рябіков і рятувальне судно Епрон.
 
Нагадаємо, угрупування кораблів Чорноморського Флоту Російської Федерації передислоковане в східну частину Чорного моря, до морської межі Грузії.
Напередодні увечері російські інформагентства з посиланням на неофіційні джерела повідомили, що Росія готує морську блокаду Грузії.
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: