Сьогодні: Чт, 28-03-2024    12:34:08
Житомир » Новини » Кримінал » 2008 » Август » 11 » 15:18:28

У Житомирській області затримали нелегалів з Китаю і Афганістану

11-08-2008, 15:18:28 2075 Коментарі 0 Читать на русском

У Житомирській області затримали нелегалів з Китаю і Афганістану
8 серпня близько 12 години дня на автодорозі Київ-Чоп поблизу с. Царівки Коростишівського району інспектори Державтоінспекції області зупинили автомобіль таксі "Деу-Ланос”. 46-річний житель столиці, що перебував за кермом, перевищив дозволену швидкість руху транспортного засобу.

Про це «Журналу Житомира» повідомляє Алла Ващенко, ВЗГ УМВС.

Під час перевірки з’ясувалось, що в салоні авто знаходяться четверо іноземців, однак документів, які б посвідчували їх особи та законність перебування на території України, чоловіки не мають.

Зі слів водія автомобіля, він погодився за винагороду в сумі 300 доларів США доставити вказаних осіб із залізничного вокзалу м. Києва до м. Рівного, де їх нібито повинен хтось зустрічати.

Попередньо встановлено, що двоє із затриманих жителі Афганістану, двоє інших – вихідці з Китаю. У подальшому ж нелегальні мігранти мали намір потрапити до країн Європи.

Наразі правоохоронці встановлюють особи затриманих.

Як зазначив начальник ВБЗПТЛ УМВС України в Житомирській області Віктор Курбатов, це вже третій канал транзитного переміщення нелегальних мігрантів через територію України, перекритий працівниками міліції з початку року.


У лютому правоохоронцями поблизу с. Глибочиця Житомирського району було затримано чотирьох жителів Сомалі, а на початку червня в обласному центрі - п’ятьох громадян В’єтнаму, що тимчасово проживали в одній з квартир міста, очікуючи слушного моменту для продовження незаконної подорожі.

Однак, як відзначають правоохоронці, проблема протидії нелегальній міграції, як в Україну, так і через її територію, потребує негайного вирішення на законодавчому рівні, у тому числі із визначенням конкретних шляхів фінансування утримання іноземців та їх подальшого повернення на батьківщину.
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: