Сьогодні: Сб, 20-04-2024    12:12:17
Житомир » Новини » Культура » 2008 » Август » 13 » 18:14:05

У Житомирі на площі Корольова відбувся вуличний спектакль «Сон громадськості». ФОТО

13-08-2008, 18:14:05 2111 Коментарі 0 Читать на русском

У Житомирі на площі Корольова відбувся вуличний спектакль «Сон громадськості». ФОТО
12 серпня відбулася театралізована акція Житомирського осередку Демократичного Альянсу в рамках загальноукраїнської молодіжної протестної кампанії «Театр політичної драми».

Як повідомили «Журналу Житомира» організатори акції, вистава мала назву «Сон громадськості» і була проведена перед Житомирською облдержадміністрацією на площі Корольова.

Молодь пародіювала поведінку та вчинки політиків України. Головними героями були Янакевич, Тимоченко, Юченко. Зрозуміло чиї це прототипи. Актори-політики грали в карти на гроші, ділили на шматочки карту України, відривали «печінку», … Виглядало ніби гра, але в кожному жарті є своя правда. Вистава починалася із показу буденного дня на роботі у ВРУ політиків, і продовжилася у сні просої людини та поневіряннях її «душі». Текстівкою акції були слова Шевченка, які студенти вдало вписали у сценарій, що підкреслило незмінність України за сторіччя. Акторами та сценаристами, режисерами та звукооператорами акції-вистави була активна та небайдужа до проблем сьогодення молодь.

Вулична вистава присвячувалася потребі пробудження громадської свідомості простого народу, розумінню важливості захисту своїх прав та свобод, права на гідне життя у своїй країні. В центрі уваги всієї кампанії – неспроможність українських політиків забезпечити гармонійний та безкризовий розвиток нашої держави. Молодь закликала людей «прокинутися» від довгого хворобливого сну і зазирнути прямо у вічі політикам, які неспроможні виконати ані свої обіцянки, ані виправдати довіру народу.

Акція проходила у межах першої хвилі регіональних вистав «Патос-Політікус або патології українського істеблішменту» - загальноукраїнської молодіжної протестної кампанії «Театр політичної драми».

Завтра делегація з активістів Житомирського обласного осередку «ДемАльянс» відправиться до Києва. У столиці молодь із десяти регіонів України проведе також театралізовану акцію «Підмочена репутація» біля стін Кабінету Міністрів України.

До грудня-2008 Демократичний Альянс у Житомирі проведе ще близько чотирьох акцій в рамках протестної кампанії «Театр політичної драми», пише Марина Пироговська
 
Фоторепортаж з місця подій:


Фоторепортаж з місця подій:











НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: