Сьогодні: Чт, 09-05-2024    12:14:19
Житомир » Новини » Культура » 2008 » Сентябрь » 29 » 09:15:30

Коростенській дерун-гігант потрапив в книгу рекордів України. ФОТО

29-09-2008, 09:15:30 2212 Коментарі 0 Читать на русском

Коростенській дерун-гігант потрапив в книгу рекордів України. ФОТО
Коростенський дерун-гігант завтовшки 5 сантиметрів потрапив до книги рекордів України.

Під час першого Міжнародного фестивалю дерунів, що відбувся у місті Коростені Житомирської області, цей рекорд засвідчили й затвердили представники книги рекордів. Довжина оладки-гіганта сягнула 2 метри 40 сантиметрів, ширина - 1 метр 14,5 сантиметра. Вага кулінарного шедевру становить 117 кілограмів. Аби його випекти, доклали зусиль декілька місцевих підприємств. Зокрема, Коростенський машинобудівний завод виготовив форму, безпосередньою випічкою займався хлібозавод, заготувати необхідні складові допомогли працівники фірми "Коростеньхарч". До складу деруна-гіганта увійшло багато різних інгридієнтів, але найбільше пішло, звичайно, картоплі - понад 100 кілограмів. Скуштувати своєрідний витвір кулінарії змогли як учасники, так і гості фестивалю.

Чи не найпопулярнішим на фестивалі виявився конкурс дегустаторів. Замість запланованих 60, їх було аж 100. Купивши спеціальну картку-бейдж, кожен дегустатор мав підійти до кожної із точок, на яких пеклися дерунчики, і посмакувати хоча б по одному деруну. У цьому нелегкому конкурсі перемогли жінки. Організатори свята подбали також про організацію конкурсу плакатів і віршів про деруни. У парку культури та відпочинку ім. Островського, де проходив фестиваль, можна було побачити такі плакати: "Деруни усіх країн єднайтеся!", "Піцца- добра, маца - гарна, а деруни - кращі!", "Деруни - це кулінарна демократія", "Хай живе дерун!" та інші. Крім того, чимало охочих виявили бажання взяти участь у старовинних древлянських змаганнях, а саме: проплигати у мішках зі сковорідкою з дерунами або влучити деруном з великої відстані у миску зі сметаною...

Коростенський міський голова Володимир Москаленко вважає, що свято вдалося. А посприяли цьому, за його словами, Житомирський лікеро-горілчаний завод, торгова марка "Олія. Чумак-Золота", ТОВ "Торговий дім "Фаворит", компанія "Кернел-Трейд" та інші, які надали активну фінансову підтримку.
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: