Сьогодні: Вт, 07-05-2024    05:59:41
Житомир » Новини » Суспільство » 2008 » Декабрь » 9 » 22:19:00

У Житомирі за порушення правил дорожнього руху масово карають пішоходів

09-12-2008, 22:19:00 1880 Коментарі 0 Читать на русском

У Житомирі за порушення правил дорожнього руху тепер карають не тільки водіїв, а й пішоходів. Як повідомляють «Журналу Житомира» до громадських робіт і адмінарешту справа ще не дійшла, а от штрафи даїшники виписують, так би мовити, “направо і наліво”

“Державна інспекція Житомирської області звертається до пішоходів” - інспектор говорить у мікрофон сидячі в машині - “Не будьте безпечними на вулиці. Саме незначне порушення правил дорожнього руху може призвести до ДТП”.

Сергій Гурський – командир взводу ДАІ трохи захрип. Сьогодні він цілий день патрулює вулиці Житомира і застерігає безпечних громадян. Тільки за останні три тижні на дорогах області загинуло 6 пішоходів, 7 – травмовано. Проте люди словам інспектора не ймуть, передає Леонід Харшан, радіостанція "Житомирська хвиля".

Студент Максим Стельмах зізнається, що не вперше переходить дорогу у невстановленому місці. “Часу обмаль” - бідкається хлопець, - тому і порушив.

“Люди так привикли. Дуже довго все це проходило. Це за рік за 2 не зміниться. Якщо водіїв штрафувати, то й пішоходів потрібно”, - говорить Максим Стельмах - порушник правил дорожнього руху.

Максим змушений буде сплатити мінімальний штраф 51 гривню. У разі несплати накладеного штрафу впродовж 15-ти діб, його розмір збільшується вдвічі.

Ростислав Андрощук - заступник начальника управління ДАІ в Житомирській області:-“З моменту, коли закон ввійшов в дію працівники ДАІ притягнули до адмін. відповідальності близько 300 чоловік. Це пішоходи і велосипедисти. На яких накладено штраф 51-81 грн, а 11 чоловік, які скоїли діями створили аварійну ситуацію накладено штраф 170-250 грн”.

Куди більше вражають інші показники, З початку року на дорогах Житомирщини загинуло 97 пішоходів, 307 – травмовано.
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: