Сьогодні: Пн, 29-04-2024    01:37:02
Житомир » Новини » Суспільство » 2011 » Март » 9 » 19:26:19

У Житомирі біля пам'ятника Шевченку націоналісти розірвали кайдани. ФОТО. ВІДЕО

09-03-2011, 19:26:19 1632 Коментарі 0 Читать на русском

У Житомирі біля пам'ятника Шевченку націоналісти розірвали кайдани. ФОТО. ВІДЕО
З піснями, віршами та кайданами святкували День народження Тараса Шевченка в Житомирі.

Представники Соціал-національної асамблеї зібралися біля пам'ятника Тарасу Шевченку, коли всі офіційні урочистості закінчилися. За словами активістів, таким чином, вони підкреслили своє негативне ставлення до влади.

Слова великого Кобзаря учасники акції зрозуміли буквально, тому в день 197-річчя поета вирішили виконати його заповіт і розірвати кайдани. Долучитися до заходу могли всі бажаючі. Всього поруч з пам'ятником зібралося близько 20 осіб. В кайдани закували лише п'ятьох. Легким рухом руки і декількома ударами молотком по ланцюгу - і всі знову вільні.

Загалом флеш-моб був максимально лаконічним. Закликавши людей до боротьби з беззаконням, організатори пройшлися по колу з коробкою для пожертвувань. Пояснили, що гроші витратять на організацію наступних флеш-мобів.

- Думаю, акція пройшла успішно, - говорить Людмила Харчук, учасник флеш-мобу .- Ми показали нашій нації, що потрібно зняти кайдани, що потрібно діяти.

Деякі з присутніх залишилися незадоволені заходом:
- Ми прийшли, тому що в анонсі по радіо обіцяли, що будуть вірші Шевченка читати, - кричали з натовпу бабусі. - І про збір грошей не говорилося.

Проблему вони вирішили на місці: зібралися в коло, співали «Реве та стогне Дніпр широкий» та декламували один одному вірші.

Оксана Трокоз, «Журнал Житомира»


Тегі: Порвіть кайдани, Тарас Шевченко, Марш патріотів, флеш-моб
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar