Сьогодні: Пн, 29-04-2024    04:53:08
Житомир » Новини » Кримінал » 2011 » Март » 24 » 11:29:45

У Коростишеві чиновники незаконно роздали чотири гектари землі - прокуратура

24-03-2011, 11:29:45 2157 Коментарі 0 Читать на русском

У Коростишеві чиновники незаконно роздали чотири гектари землі - прокуратура
Співробітники Житомирської міжрайонної природоохоронниої прокуратури, в результаті перевірки Коростишівської райдержадміністрації, виявили незаконну передачу ділянок землі загальною площею 4 гектари.

Як повідомив «Журналу Житомира» Андрій Козачук, слідчий Житомирської міжрайонної природоохоронної прокуратури, голова Коростишівської райдержадміністрації, своїм розпорядженням дозволив жителю Києва оформити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки з метою безкоштовною його передачі у власність.

Ділянку землі площею 2 га для ведення особистого сільського господарства, киянину виділили близько автодороги Київ-Чоп на території Більковецької сільської ради.

Однак, цей громадянин вже використав своє право на безкоштовну приватизацію, отримавши на території Житомирського району безкоштовно майже 2 гектари землі для таких же цілей.

З урахуванням того, що мешканець м. Києва намагався всупереч чинному законодавству, вдруге безкоштовно отримати землю у власність, природоохоронним прокурором принесений протест голові обласної державної адміністрації з вимогою скасувати незаконне розпорядження Коростишівської райдержадміністрації.

Проте, в лютому 2011 року посадові особи Коростишівської райдержадміністрації та Управління Держкомзему у Коростишівському районі, достовірно знаючи, що Житомирським міжрайонним природоохоронним прокурором у жовтні 2010 року був поданий протест, підготували і видали завідомо неправдиве і незаконне розпорядження (від 28.02.11 р.) щодо затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність.
 
Таким чином, посадові особи порушили чинне законодавство, надавши землю ще й без погодження природоохоронними, санітарно-епідеміологічними органами, органом охорони культурної спадщини та архітектури і містобудування, є обов'язковим.

Ці ж посадові особи, підготували і видали завідомо неправдиве розпорядження (від 28.02.2011 р.) про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність площею 2 га ще одному громадянину.

У незаконному розпорядженні чиновники відзначили, що воно прийняте на підставі висновку Комісії з розгляду питань, пов'язаних з узгодженням документації із землеустрою, хоча в дійсності такий висновок відсутній і з природоохоронними та іншими, визначеними ст. 186-1 Земельного кодексу України органами не погоджувався.

Внаслідок прийняття помилкових розпоряджень, незаконно передані у власність громадян 4 гектара земель державної власності, завдано збитків державі на суму 135 000 гривень.

За даним фактом Житомирським міжрайонним природоохоронним прокурором Сергієм Кокою порушено кримінальну справу за частиною 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем), частиною 2 ст. 366 (службова підробка) Кримінального кодексу Україні, що, зокрема, передбачає покарання - позбавлення волі на строк до 8 років.

Триває досудове слідство.

Тегі: держкомзем, Житомир, приватизація, земля
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: