Сьогодні: Сб, 18-05-2024    17:51:29
Житомир » Новини » Житомир » 2018 » Март » 13 » 23:58:04 оновлено: 12:06:04

Повітряний фільтр: конструкція і періодичність заміни

12-03-2018, 12:06:04 884 Коментарі 0 Читать на русском

Повітряний фільтр служить для очищення повітря, який потрапляє всередину двигуна. В середньому автомобіль споживає близько 13 м³ атмосферного повітря, в складі якого знаходиться пил і бруд. Якщо не використовувати фільтруючий елемент, погіршиться робота силового агрегату, що призведе до необхідності ремонту опель віваро.

Такі запчастини на опель віваро, як повітряні фільтри, є обов'язковими. Крім очищення повітря вони виконують роль глушника і регулятора температури. Конструкція фільтрів може трохи відрізнятися у бензинових і дизельних моторів, але їх функції залишаються незмінними. Вибрати якісні запчастини опель мовано ви зможете в каталозі компанії РеноМастер. В асортименті фірми представлені найбільш популярні комплектуючі для автомобілів Рено, Ніссан і Опель.

Засмічення фільтруючого елемента повітряного фільтра призводить до зменшення кількості повітря, який потрапляє в бензинові двигуни рено трафік. Внаслідок цього знижується ефективність вузла, збільшується витрата палива і підвищується викид токсичних речовин. Як і інші запчастини для опель мовано, повітряні фільтри повинні змінюватися своєчасно.

На сьогоднішній день на розбірках рено мастер можна знайти повітряні фільтри декількох типів. Відрізняються вони конструктивними особливостями і матеріалом виробництва. Фільтруючі елементи з картону є найпопулярнішими і найбільш доступними. Деякі виробники використовують синтетичні волокна замість паперу, пояснюючи це порівняно високою зносостійкістю матеріалу. У будь-якому випадку, деталь необхідно міняти своєчасно, грунтуючись на рекомендації виробника. У спортивних автомобілях встановлені марлеві фільтруючі елементи, просочені спеціальним маслом. Такі моделі придатні для очищення і повторної експлуатації.

Терміни заміни повітряного фільтра залежать від умов та інтенсивності їзди. Відрізнити засмічений фільтр від чистого дуже просто і зробити це зможе будь-який автомобіліст. Для цього необхідно оцінити стан фільтруючого елемента. Якщо на фільтрі спостерігаються сліди бруду і масла, його необхідно замінити.

Заявленим виробником термін заміни фільтра становить 30000 км пробігу. Насправді дані запчастини опель віваро необхідно міняти набагато частіше. Реальний показник становить від 10000 до 15000 км пробігу. З огляду на стан доріг і запиленість трас, експлуатаційний період скорочується в рази.

НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: