Сьогодні: Пн, 29-04-2024    21:31:25
Житомир » Новини » Житомир » 2018 » Ноябрь » 22 » 15:27:22

У Житомирі можуть створити КП з обслуговування ліфтів, бо приватні фірми завищують тарифи

22-11-2018, 15:27:22 863 Коментарі 0 Читать на русском

У Житомирі можуть створити КП з обслуговування ліфтів, бо приватні фірми завищують тарифи
Минулого тижня в Житомирі відключили 55 ліфтів. Колапс виник через зависокі тарифи, котрі виставили приватні організації, які обсліговують ліфти в ОСББ.

Нині підйомники в багатоповерхівках працюють, проте ситуація досі лишається невирішеною, інформує СК1.

У виконкомі говорять, що місцеві органи влади не можуть вплинути на тарифи ліфтових послуг. Ціна впродовж року для ОСББ нефіксована законом, тому ліфтові компанії можуть її підвищувати. Сталі тарифи мають лише управляючі компанії.
 

«Новий закон про житлово-комунальні послуги: в статті 10-й цього закону написано, якщо ми проводили конкурс і визначили управителя, то в статті є така фраза, що ціна не може бути змінена протягом одного року з моменту підписання договору» – розповів заступник Житомирського міського голови Сергій Кондратюк.


Близько 40 голів ОСББ Житомира звернулися до міського голови, аби ініціювати створення комунального підприємства з обслуговування ліфтів.

Також члени виконкому 21 листопада дали доручення департаменту економічного розвитку та управлінню житлового господарства перевірити економічне обґрунтування вартості ліфтових послуг.

Тегі: тарифи, осбб, Житомир, ліфти
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: