Сьогодні: Сб, 27-04-2024    18:45:40
Житомир » Новини » Влада » 2019 » Октябрь » 15 » 07:36:42

Хренов став радником нового міністра охорони здоров'я

15-10-2019, 07:36:42 1078 Коментарі 0 Читать на русском

Хренов став радником нового міністра охорони здоров'я
Колишній заступник міського голови Житомира Матвій Хренов потрапив до нової команди реформаторів Міністерство охорони здоров'я України. Про це повідомляється на сторінці МОН України в соцмережі.

Хренов став одним з 4 радників. До цього він працював консультантом Нацслужби здоров'я з питань стратегічного розвитку мережі надавачів медичних послуг.
 

"Команда радників зосередить свою увагу на продовженні реформ, програмі державних гарантій, системі громадського здоров’я, фармполітиці, запровадженні лікарського самоврядування", - інформують у Міністерстві.


Матвій Хренов прокоментував своє призначення і підкреслив, що хоче продовжити реформу системи охорони здоров'я.
 

"Мене було призначено радником міністра охорони здоров’я Зоряни Скалецької. Чому я це зробив? Відповідь проста - я хочу продовжити реформу системи охорони здоров’я. Багато з вас знає, що вже більше року я був радником Уляни Супрун і активно займаюсь реформою фінансування медичних закладів. Я мав честь бути частиною команди, яка взяла на себе політичну відповідальність почати наймаштабнішу медичну реформу за всі роки незалежності. Уляна Супрун, Павло Ковтонюк, Олександр Лінчевський - дякую!

За цей час було зроблено дуже багато на всіх фронтах. Зміни розпочались в сфері закупівель ліків, медичної освіти, громадсько здоров’я, нарешті тема вакцинації стала порядком денним українців. Але особисто для мене найголовнішою реформою було створення ефективної медичної системи. Саме цього я прагнув і присвятив більшу частину свого життя ще далеко до МОЗу, про це я мріяв коли працював лікарем.

І зміни потрібно продовжувати, на черзі амбулаторно стаціонарна та спеціалізована медичні допомоги. Нова модель фінансування повинна працювати у всіх медичних закладах країни вже з 1 квітня. І саме цим я буду займатися в команді міністерки Зоряни Скалецької"
, - розповів ексзаступник мера Житомира.


Нагадаємо, заступник мера Житомира з гуманітарних питань Матвій Хренов звільнився з посади за згодою сторін 5 березня 2018 року. У липні 2018-го Матвій Хренов став радником міністра охорони здоров'я України Уляни Супрун.

Тегі: радник, Хренов, МОЗ, реформа
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: