Сьогодні: Пн, 29-04-2024    17:19:14
Житомир » Новини » Житомир » 2020 » Январь » 23 » 13:11:58 оновлено: 13:48:58

Житомиряни хочуть змусити водіїв маршруток видавати квитки з терміналу

23-01-2020, 13:48:58 1167 Коментарі 0 Читать на русском

Житомиряни хочуть змусити водіїв маршруток видавати квитки з терміналу
З 10 січня у приватних маршрутках зросла вартість проїзду і з'явилася можливість безготівкової оплати. Відповідно, водії зобов'язані видавати пасажирам квитки. Проте, друкований з валідатора квиток отримують лише ті, хто оплачує карткою, решта - звичайний паперовий.

Тобто, як і до підвищення вартості проїзду, значна кількість пасажирів, що скористалися маршруткою, ніяк не фіксується і відповідно замовчуються реальні прибутки перевізників.

Щоб виправити цю ситуацію житомирянин Руслан Давидов пропонує запровадити видачу квитка з валідатора/термінала незалежно від форми розрахунку. Відповідна онлайн-петиція була зареєстрована 17 січня.
 

"З метою зменшення числа зловживань зі сторони водіїв приватних міських автобусних маршрутів та отримання точних даних про пасажиропотік внести зміни до рішення №1316 та 1317 “Про встановлення вартості проїзду в міському пасажирському транспорті загального користування” та додати пункти, що зобов’язує водіїв видавати підтверджуючий реєстрацію квиток (квиток з АСОП тобто валідатора) при оплаті проїзду готівкою", - йдеться у тексті.


На думку автора петиції, це дозволить: 
 
  • впровадити гнучку тарифну політику вартості проїзду;
  • унеможливлює надання недостовірної інформацію щодо пасажиропотоку;
  • оптимізує використання рухомого складу та маршрути його руху.

Щоб підтримати петицію необхідно перейти за посиланням, зареєструватися і проголосувати. До кінця збору підписів залишилось 24 дні.

Як повідомляв "Журнал Житомира", Житомирська міська рада здійснила перехід на нову сучасну платформу електронних петицій і відновила прийом звернень від житомирян. Нові петиції можете подати за посиланням: https://e-dem.in.ua/zhytomyr

Тегі: валідатор, оплата проїзду, петиція, квиток
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: