Сьогодні: Чт, 02-05-2024    05:12:12
Житомир » Новини » Кримінал » 2020 » Январь » 30 » 19:20:30 оновлено: 19:41:31

Київський комерсант намагався дати 2000 грн хабаря керівнику СБУ і був оперативно затриманий

30-01-2020, 19:41:31 1420 Коментарі 0 Читать на русском

Київський комерсант намагався дати 2000 грн хабаря керівнику СБУ і був оперативно затриманий
У Житомирі в кафе "Фелікс" на вулиці Фещенка-Чопівського був затриманий чоловік під час надання хабаря керівнику підрозділу Управління СБУ в Житомирський області. 

"30 січня 2020 року, за процесуального керівництва прокуратури Житомирської області, слідчими СУ ГУНП в області та співробітниками Управління внутрішньої безпеки СБУ було викрито громадянина України під час надання неправомірної вигоди керівнику одного із підрозділів УСБУ в області", - повідомили «Журналу Житомира» в пресс-службі прокуратури.

У ході проведення оперативних заходів встановлено, що житель міста Києва, 1992 року народження, надавав неправомірну вигоду співробітнику територіального Управління Служби безпеки України, аби той не втручався у незаконний процес щодо видачі посвідок на тимчасове проживання на території України певним особам, інтереси яких він представляв.

Київський комерсант планував налагодити незаконну легалізацію іноземців в Україні через міграційні органи Житомирщини. Від імені іноземних благодійних фондів він надсилав запрошення для відвідування нашої держави громадянам країн з підвищеною терористичною активністю. Зловмисник обіцяв іноземцям гарантоване отримання посвідок на проживання у нашій державі на підставі фіктивних даних. 

Для прикриття незаконного бізнесу зловмисник запропонував керівнику одного з підрозділів управління СБУ в Житомирській області систематично отримувати неправомірну винагороду. Неперешкоджання оформленню дозвільних документів на тимчасове перебування одного іноземця на території України комерсант оцінив у 1 тисячу гривень. За попередніми даними, щомісяця він планував легалізувати декілька десятків іноземних громадян.

Неправомірну вигоду вилучено, особу затримано у порядку ст. 208 КПК України.

На даний час вирішується питання щодо повідомлення про підозру у скоєнні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 369 КК України (надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище). Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює  прокуратура області, досудове розслідування проводить СУ ГУНП в області. 

Тривають слідчі дії.

У Житомирі 2 тис грн хабаря керівнику СБУ

У Житомирі 2 тис грн хабаря керівнику СБУ

У Житомирі 2 тис грн хабаря керівнику СБУ

У Житомирі 2 тис грн хабаря керівнику СБУ

Тегі: СБУ, Житомир, хабар
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: