Сьогодні: Ср, 01-05-2024    22:02:04
Житомир » Новини » Суспільство » 2020 » Апрель » 21 » 14:59:19 оновлено: 15:24:19

МОЗ пропонує пом'якшити карантин, але продовжити його до 12 травня

21-04-2020, 15:24:19 741 Коментарі 0 Читать на русском

МОЗ пропонує пом'якшити карантин, але продовжити його до 12 травня
Уряд має намір ухвалити рішення про продовження карантину в Україні, а Міністерство охорони здоров'я подасть пропозицію про продовження обмежувальних заходів до 12 травня. 

Про це на брифінгу 21 квітня заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Уряд планує продовжити карантинні заходи, оскільки не було пройдено піковий період захворюваності на коронавірус – він очікується на початку травня.
 

"На найближче засідання уряду Міністерство охорони здоров'я буде виносити постанову щодо продовження дії карантину. Продовжувати ми збираємося до 12 травня. Це продовження викликано нашим рівнем захворюваності і тієї небезпекою, яку несе коронавірусна хвороба", – сказав він.


Степанов також зазначив, що МОЗ пропонуватиме пом'якшення карантинних заходів.
 

"Наприклад, прогулянки в парках, однак ці прогулянки будуть обмежені, обмежені в кількості людей, щодо засобів індивідуального захисту під час прогулянки. Дуже чіткі критерії будуть визначені в тій постанові. Також ми пропонуватиме відкриття для відвідування наших музеїв, бібліотек, але також з чітким дотриманням карантинних обмежень щодо дистанції, засобів захисту, термоскринінгу на вході. Також ще планується низка пом'якшень, але всі вони будуть чітко регламентовані, як буде можливо відвідувати те чи інше місце", – пояснив міністр.


Нагадаємо, карантин в Україні діє більше місяця – він був введений з 12 березня.

Тегі: Україна, коронавірус, карантин
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: