Сьогодні: Чт, 09-05-2024    20:47:17
Житомир » Новини » Влада » 2020 » Май » 7 » 14:44:59 оновлено: 15:05:16

Головний санітарний лікар України розпорядився звільнити керівника Житомирського лабораторного центру Парамонова

07-05-2020, 15:05:16 1428 Коментарі 0 Читать на русском

Головний санітарний лікар України розпорядився звільнити керівника Житомирського лабораторного центру Парамонова
Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко дав розпорядження звільнити від виконання обов’язків в.о. керівника Житомирського обласного лабораторного центру Зіновія Парамонова. 

Про це Віктор Ляшко 7 травня написав на своїй Facebook-сторінці.
 

"Минулого тижня отримав кілька сигналів, що в Житомирській області є проблеми з проведенням ПЛР-дослідження і що затримуються результати тестувань. У суботу в Житомир була відправлена комісія Міністерства охорони здоров’я, яка за результатами перевірки дала відповідні рекомендації. В.о. керівника Житомирського лабораторного центру пообіцяв взяти ці рекомендації в роботу та виправити помилки. Вчора мені повідомили, що нічого не змінилось і що в.о. керівника лабораторного центру був надісланий лист, що протягом 3 днів лабораторія не буде приймати зразки на дослідження коронавірусної хвороби.

Після дзвінка відразу поїхав в Житомирський обласний лабораторний центр. Поговорив із людиною, яка виконує обов’язки керівника, зустрівся із колективом лабораторного центру та головою Житомирської ОДА. Основна проблема – відсутність комунікації в.о. керівника лабораторного центру та всіх інших стейхолдерів (медичні заклади, ОДА, міська рада). Через це не вирішуються та накопичуються проблеми. Медичні працівники лабораторії молодці і працюють понаднормово вже кілька місяців. Питання стоїть тільки в самій організації процесу. 

Складні часи потребують складних рішень. У період епідемії особливо. Зараз всі проблеми та питання мають вирішуватися як ніколи оперативно. І при всій повазі до досвіду та віку виконуючого обов'язки керівника Житомирського обласного лабораторного центру прийнято рішення дати розпорядження припинити виконання обов’язків людиною на яку вони були покладені", – написав Ляшко.


Протягом найближчих днів визначать нову кандидатуру в.о. керівника лабораторного центру та головного державного санітарного лікаря Житомирської області.

Як повідомляв "Журнал Житомира", 6 травня була поширена інформація про завантаженість Житомирського обласного лабораторного центру і тимчасове його закриття. Після цього мер Житомира вимагав звільнити керівника центру Зіновія Парамонова. 7 травня під час брифінгу голова Житомирської ОДА заявив, що лабораторія буде і надалі приймати проби, відібрані у хворих з підозрою на коронавірус.


Тегі: Житомир, лабораторний центр, Парамонов, звільнення
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: