Сьогодні: Чт, 09-05-2024    14:24:47
Житомир » Новини » Суспільство » 2020 » Май » 12 » 15:52:16 оновлено: 16:17:16

«Обрала допомогу людям»: історія про медсестру з Житомира, яка сама попросилася працювати в інфекційне відділення під час пандемії

12-05-2020, 16:17:16 799 Коментарі 0 Читать на русском

«Обрала допомогу людям»: історія про медсестру з Житомира, яка сама попросилася працювати в інфекційне відділення під час пандемії
12 травня відзначається Всесвітній день медичної сестри. На честь свята Житомирська облдержадміністрація розповіла історію медсестри, яка нещодавно проживала та навчалася за кордоном, проте зараз вона тут, в рідному місті, і допомагає у боротьбі з коронавірусною інфекцією.

23-річна Юлія Димбровська зараз працює медичною сестрою в інфекційному відділенні у першій міській лікарні Житомира. Вона була медичною сестрою в цьому інфекційному відділенні три роки тому. У дівчини так склалася доля, що вона переїхала до Ізраїлю, де продовжувала навчатися медичній справі для отримання ліцензії. У березні Юлія Димбровська прилетіла до України на день народження своєї мами, але назад повернутися вже не змогла. Кордони між країнами закрили, авіасполучення скасували.

 

«Наприкінці березня я не змогла повернутися до навчання. Але поки я в Житомирі, то працюю за фахом у лікарні. Так, з 1 квітня я повернулася до інфекційного відділення. Я розумію, на скільки важлива для країни наразі робота та підтримка кожного медичного працівника», – розповідає пані Юлія.


Колеги та керівництво молодої медсестри зазначають, що дівчина вирізняється наполегливістю та відданістю своїй роботі.

Крім того, саме Юлія Димбровська спілкувалася з першим заступником голови ОДА Володимиром Федоренком, коли він здавав аналіз для проведення тестування на визначення коронавірусу. Потім на своїй сторінці у Фейсбуці Володимир Федоренко зазначив, що його вразила історія дівчини, яка сама попросилася працювати до лікарні в інфекційне відділення під час карантину.


 

«Скільки в неї доброти та людяності, відданості своїй професії. Вона могла залишитися осторонь, але обрала допомогу людям», – написав Володимир Федоренко.


Наразі дівчина продовжує працювати в лікарні, хоча планує повернутися до навчання.

«У мене так склалося життя, що тепер проживаю в Ізраїлі. І все ж планую повернутися назад, адже маю ще завершити навчання. Ми обов’язково переможемо пандемію коронавірусу і кожен зможе жити, як раніше», – підсумовує пані Юлія.

Тегі: медики, коронавірус, Житомир, медсестра
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: