Сьогодні: Пн, 29-04-2024    07:55:32
Житомир » Новини » Суспільство » 2020 » Октябрь » 1 » 14:04:36 оновлено: 14:41:49

Модель з Житомира отримала важкі травми в Йорданії: дівчину літаком доставили в Україну

01-10-2020, 14:41:49 16620 Коментарі 0 Читать на русском

Модель з Житомира отримала важкі травми в Йорданії: дівчину літаком доставили в Україну
29-річна модель з Житомира Олена Красуцька тяжко травмувалась в Йорданії: зломала хребет і ноги. Друзі, родичі дівчини і небайдужі збирали необхідні для лікування гроші.

Про збір коштів на лікування "Журнал Житомира" інформував на Facebook-сторінці. Врешті тяжко травмовану доправили літаком до рідного Житомира.

За інформацією ТСН, дівчина підробляла моделлю для глянців, а в Йорданію поїхала до друзів ще на початку березня, але через коронавірус не змогла повернутися до України додому. Того вечора була з друзями на терасі, фотографувалися, Олена не втримала рівновагу і впала з 3 поверху. 
 

"Це прикра випадковість, ніхто від такого не застрахований. Мене забрала швидка, дуже довго не знали, що  зі мною робити, оперувати, не оперувати", - розповідає Олена.

 

Про травмовану українку лікарі повідомили в українське посольство в Йорданії. Дипломати одразу поїхали у шпиталь. 
 

"Лікарі діагностували, що у дівчини, на жаль, серйозна травма, відбувся перелом хребта. Ми з нею поспілкувалися і з лікарями. І нам було сказано, що, на жаль, надії немає", - розповідає надзвичайний і повноважний посол України Мирослава Щербатюк.


У дівчини закінчився строк страхового полісу і тому фактично вона перебувала в країні нелегально, каже дипломат. А медична допомога для іноземців там дуже дорога. 
 

"Підключилися друзі, які назбирали 5 тисяч динарів, а це по курсу - 7 тисяч доларів США, крім того ще одна громадянка, яка попросила, щоб її не називали, яка представляє саудівську інвестиційну компанію, також пожертвували 5 тисяч динарів", - додає посол.


За допомоги посольства та небайдужих Олену літаком доправили до України. Нині дівчина в реанімації обласної лікарні. Стан її погіршився після перельоту, кажуть медики, але дівчина тримається. В Олени зламаний хребет та обидві ноги. 


 

"Зробили трансплантацію, тобто фіксацію перелома хребта, зараз стан її після транспортування трошки погіршився, важкий", - каже завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії Житомирської обласної лікарні Микола Біляс.


"Нижня частина тіла в неї взагалі паралізована. Ми вже торкалися, ноги береш, взагалі ніякої реакції, тобто нижня частина в неї зовсім нерухома", - розповідає мама дівчини.

Після падіння з висоти Олену чекають роки реабілітації. Прогнозувати, чи зможе Олена взагалі коли-небудь встати на ноги, медики не беруться.

Тегі: житомирянка, Модель, нещасний випадок, Травми
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: