Сьогодні: Чт, 09-05-2024    20:33:46
Житомир » Новини » Житомир » 2020 » Декабрь » 15 » 11:54:24 оновлено: 12:25:24

У Житомирській обласній лікарні можуть закрити COVID-відділення

15-12-2020, 12:25:24 1702 Коментарі 0 Читать на русском

У Житомирській обласній лікарні можуть закрити COVID-відділення
Житомирська обласна клінічна лікарня імені Гербачевського, до роботи якої висловив зауваження міністр охорони здоров’я Максим Степанов, не пристосована до масового перебування пацієнтів із COVID-19.

Про це повідомляється на сайті Житомирської обласної ради.
 

"Інфекційне відділення для хворих на COVID-19 знаходиться на першому поверсі центрального корпусу, втім медичний заклад не пристосований до масового перебування хворих на коронавірус, адже у реанімації лежать пацієнти з іншими хворобами", - йдеться у повідомленні.


Зазначається, що депутати розглянуть на комісії з питань охорони здоров’я доцільність COVID-відділення в обласній клінічній лікарні та можливість його перенесення в інше приміщення.

В облраді додати, що лікарня не отримувала від МОЗ офіційного листа з вимогою усунути недоліки, на яких акцентував Степанов.

Як повідомляв "Журнал Житомира", міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час відвідин медзакладів Житомира виявив, що в обласній лікарні неадекватно відображена статистика щодо кисневих точок, а також ліжок у відділеннях, що не відведені під лікування COVID-19. Окрім того, він відзначив, що лікарі не мають повного доступу до засобів індивідуального захисту, якими заклад забезпечено повністю. Після візиту міністра комісія Житомирської облдержадмінстрації провела службову перевірку.

Тегі: облрада, коронавірус, лікарня
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: