Сьогодні: Сб, 27-04-2024    19:28:51
Житомир » Новини » Економіка » 2020 » Декабрь » 18 » 14:33:06 оновлено: 15:01:06

З 1 січня у Житомирі зростуть тарифи на воду: скільки будемо платити

18-12-2020, 15:01:06 1657 Коментарі 0 Читать на русском

З 1 січня у Житомирі зростуть тарифи на воду: скільки будемо платити
З 1 січня 2021 року в Житомирі відбудеться підвищення тарифу на водопостачання та водовідведення. Про це сьогодні, 18 грудня, під час пресбрифінгу розповів директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін. 

Загалом тариф збільшиться на 15,9% або ж на 4 грн за кубічний метр, передає сайт Житомир інфо.
 

«Тариф змінюється на 15,9 %. На сьогодні наш тариф складає 25 грн 40 коп. з ПДВ за кубічний метр стоків та води. Він буде складати 29 грн 45 коп. за стоки й воду. Для абонентів, у яких є тільки централізоване водопостачання та водовідведення, зміни відбудуться таким чином: +17% на централізоване водопостачання та +15% на водовідведення. Новий тариф набере чинності з 1 січня 2020 року», – говорить директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін.




На зростання тарифу впливають такі чинники як погашення кредиту Світового банку, заробітна плата з вирахуваннями, електроенергія, реагенти, амортизація та підкачка води. За словами директора КП «Житомирводоканал» Андрія Нікітіна, навесні 2021 року житомиряни відчують покращення якості води.
 

«Реагенти, хочу зупинитися на цьому, бо розумію, що будуть питання, як від збільшення тарифу зміниться якість послуг, якість води або екологічна ситуація. Якщо у попередні роки я завжди казав, що ми поки будуємося, нам необхідно підвищувати тариф в рамках кредиту Світового банку, щоб завтра було краще, то сьогодні ми можемо сказати, що у нас є певні результати. Певна частина збільшення відіграє свою роль, і ми маємо позитивний результат після реконструкції південного магістрального трубопроводу. Це стосується збільшення тиску та стабільної подачі води в райони промислової зони, нижньої Польової, Зарічани, Станишівка та певної частини центру міста. Також шляхом збільшення тарифу в частині реагентів в наступному році планується суттєво покращити якість води з крана. В реагентах є складова – активоване вугілля, – і навесні ми маємо завантажити наші фільтри цим активованим вугіллям. Це прибере негативний вплив річки Тетерів в сенсі смаку та запаху. Ми розраховуємо, що цей реагент покаже себе якнайкраще і споживачі відчують приємну, нормальну воду з крана» – розповідає Андрій Нікітін.


Наостанок, директор КП «Житомирводоканал» зазначив, що у Житомирі тариф на водопостачання є найменшим в області.

Як повідомляв «Журнал Житомира», КП «Житомирводоканал» планує в 2022 році ще підвищити тарифи на водопостачання і водовідведення.



Скріншоти з презентації КП «Житомирводоканал» / Times.Zt

Тегі: тарифи, водопостачання, Житомир, водоканал
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: