Сьогодні: Пт, 03-05-2024    00:28:32
Житомир » Новини » Житомирська область » 2021 » Апрель » 13 » 16:42:09 оновлено: 17:03:09

Зрізали природний захист: жителі приміського села страждають від шуму траси. ВІДЕО

13-04-2021, 17:03:09 823 Коментарі 0 Читать на русском

Зрізали природний захист: жителі приміського села страждають від шуму траси. ВІДЕО
У селі Пряжів Новогуйвинської об’єднаної громади зрізали дерева, що росли вздовж траси і захищали будинки від шуму та пилу. Місцеві жителі говорять, що тепер шум транспорту заважає їм спати.

Люди вимагають встановити шумопоглинальні екрани та знову озеленити територію, інформує "Суспільне".
 

"Наприкінці лютого було знищено існуючий природний захист, який поглинав шум і давав нам можливість тут жити, – каже житель села Пряжів Володимир Матвієнко. – Подивіться на ці захаращення – пообіцяли, що будуть прибирати, але пройшло півтора місяця, і ніхто його не прибирає".


Зі слів Володимира Матвієнка, дерева вздовж траси зрізали згідно рішення виконкому Сінгурівської сільської ради.

Спеціаліст земельного відділу Новогуйвинської селищної ради Олександр Некрашевич розповів, що насадження вирізали, реагуючи на звернення людей.

"Ми були із комісії сільської ради, були також фахівці, які проводили обстеження, балансоутримувачі та спеціаліст-еколог. Відреагували на звернення громадян і зрізали дерева", – каже Некрашевич.
 

Жителі Пряжева написали колективне звернення про порушення прав, адресувавши його депутатці Житомирської облради Тетяні Парфентієвій.
 

"Аби дізнатися скільки шуму поглинали тепер уже зрізані дерева, ми звернулися до фахівців обласного лабораторного центру. Вони зробили заміри і виявили, що шуми тут перевищують норму в кілька разів, а ситуація з екологією більш-менш нормальна", – каже Тетяна Парфентієва.


Нині люди вимагають прибрати раніше зрізані дерева і посадити на їхньому місці нові. А ще – встановити вздовж траси шумопоглинаючі екрани або хоча б обмежити швидкість руху.

У Службі автомобільних доріг в Житомирській області зазначили, що встановлення шумопоглинаючих екранів коштуватиме близько 13 мільйонів гривень. Наразі дорожники не мають таких коштів.

Тегі: дерева, шум, траса
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: