Сьогодні: Пт, 26-04-2024    07:58:45
Житомир » Новини » Суспільство » 2021 » Декабрь » 20 » 15:51:46

Стало відомо, на що українці найчастіше витрачають covid-тисячу

20-12-2021, 15:51:46 579 Коментарі 0 Читать на русском

Стало відомо, на що українці найчастіше витрачають covid-тисячу
Українці найчастіше витрачають кошти за програмою "єПідтримка", яка передбачає виплату по 1 000 гривень вакцинованим від COVID-19 громадянам, на книги, кінотеатри та залізничні квитки.

Про це міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив у своєму Telegram-каналі.

За його словами, послугою програми "єПідтримка" скористалися вже понад 3 млн українців і більшість з них вже отримали гроші.

Федоров зазначив, що першими почали виплачувати гроші "Монобанк", "Альфа-банк" і "А-банк", клієнти інших банків, які приєдналися до проекту, отримають гроші протягом 10 днів.

За кількістю витрачених грошей лідерами є книги, кінотеатри (показник практично такий же як і у книг), залізничний транспорт.

Також міністр цифрової трансформації нагадав, що "попередньо проект розрахований на один рік, так що всі точно встигнуть".
 

Хто отримає гроші?


Ви повинні бути повністю вакциновані та мати «зелений» COVID-сертифікат у застосунку "Дія". А також бути громадянином України віком від 18 років. Щоб отримати виплату до кінця 2021 року, слід подати заявку з 19 по 29 грудня.

Гроші можна витратити на книжки, спортзали, квитки в кіно, театр, музеї, концерти або поїздки всередині України. Ви отримуєте гроші на 4 місяці. Якщо за цей час ви їх не витратите, рахунок закриють.
 

Як подати заявку, щоб отримати гроші?


Спершу треба оформити спеціальну картку "єПідтримка" в одному з банків партнерів. Далі треба авторизуватися в «Дії» та вибрати там послугу "єПідтримка".

Не забудьте оновити "Дію". Після цього — вибрати для виплати картку "єПідтримка" і очікувати на надходження коштів.
 
 

Як витратити гроші?


Розраховуватися можна онлайн та офлайн, але лише у вказаних категоріях українського бізнесу. Банки розпізнаватимуть COVID-тисячу в разі оплати карткою за допомогою МСС-кодів.

Це код, який присвоюється торговій точці та характеризує напрямок бізнесу. У разі оплати карткою "єПідтримка" він має збігатися з одним із кодів, зазначених у постанові.

Витратити гроші на категорії товарів та послуг, яких немає у переліку, переказати їх на іншу картку, зняти готівкою — неможливо.

Програма реалізується лише в застосунку "Дія", тому не ведіться на шахраїв.

Тегі: вакцинація, єПідтримка, 1000 гривень, Дія
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: